Η Σοφία είναι μία ανήσυχη ροκ ψυχή, dessert person #διπλής- και αιώνια φοιτήτρια φαρμακευτικής στην Φιλιππούπολη.

Μερικοί στόχοι της Σοφίας για το υπόλοιπο του κατακρεουργημένου 2020 – πάντα με την ελπίδα ότι το 2021 θα μας φερθεί λίγο καλύτερα

Επίτηδες, αυτοί οι στόχοι θα είναι 9, σαν αντίδοτο σε όλους τους φίλους ψυχαναγκαστικούς εκεί έξω. Σας βλέπω, σας αγαπώ και ξέρω ότι αν δεν το έλεγα, δε θα το προσέχατε καν.

Να βγάζω τον εαυτό μου ραντεβού

Γιατί αν δεν το κάνω πρώτα εγώ, δεν θα το κάνει κανένας. Δε ξέρω αν σας είπα τα νέα, αλλά δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος στην ζωή μας που πρέπει να γνωρίσουμε τον έρωτα της ζωής μας. Και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σε mode “κυνηγού”. Έτσι, καλό θα ήταν, τουλάχιστον, να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και να του φερόμαστε όπως του αξίζει.

Έπειτα, να θυμηθώ να σταματήσω να ανησυχώ για το γεγονός ότι ακόμη σπουδάζω

Αυτή τη γραμμή κάτω από το ακόμη τη βάζουν άθελά τους όλοι οι φίλοι μου που έχουν αρχίσει να δουλεύουν και να είναι αυτόνομοι. Τα πλεονεκτήματα (;) όμως, του να σπουδάζεις φαρμακευτική στο εξωτερικό, ποιος θα τα ξέρει στο τέλος; Ναι, καλά μάντεψες.

Άλλο ένα reminder

Να υπενθυμίζω πιο συχνά στον εαυτό μου ότι η 18χρονη Σοφία θα είχε μείνει άναυδη αν άκουγε της εμπειρίες και τα κατορθώματα της 23χρονης Σοφίας. Εύχομαι οι συνομήλικοι άνθρωποι γύρω μου  -και κυρίως οι γυναίκες- να ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και υποστηρικτικοί για τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα, την προσωπική τους ανάπτυξη και τα ταξίδια, όσο είναι για τις εγκυμοσύνες και τις δεσμεύσεις.

Να κανονικοποιήσω ότι το να περνάω χρόνο μόνη μου είναι… νορμάλ

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο από τον εαυτό μου για να περάσω τον χρόνο μου. Κάπου εκεί έξω ακούω τα παλαμάκια πολλών άλλων εσωστρεφών ανθρώπων. Ευχαριστώ από καρδιάς.

Όπως επίσης και το ότι δεν χρειάζεται να είσαι single για να είσαι ανεξάρτητος/η

Σας ενοχλεί κι εσάς να ακούτε ανθρώπους γύρω σας να λένε ότι δεν καταλαβαίνουν πώς μπορώ να έχω σχέση με κάποιον και παράλληλα να είμαι ανεξάρτητη γυναίκα; Το αν είμαι ελεύθερη ή σε σχέση δεν ορίζει την ανεξαρτησία μου. Ορίστε, το είπα. Τhanks for coming to my TED talk, people!

Να διαβάσω περισσότερα βιβλία/ Να χρησιμοποιώ λιγότερο το κινητό μου

Κάπου εκεί ανάμεσα στις απόψεις ότι η τηλεόραση και τα social media μας κάνουν πλύση εγκεφάλου βρίσκω και τον εαυτό μου. Άλλοτε σε μεγαλύτερο κι άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Κι όλα αυτά γιατί ξεχνάμε τελικά ότι η πραγματική ζωή δεν μοιάζει με σκηνικό σειράς του Netflix. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το να διαβάζουμε βιβλία προτρέπει τον εγκέφαλο να εργαστεί περισσότερο. Κάπως έτσι η φαντασία μας διεγείρεται περισσότερο απ’ότι με ένα infinite scrolling στο κινητό.

Να μειώσω την χρήση πλαστικού και την κατανάλωση κρέατος

Αγαπώ το περιβάλλον και τα ζώα. Μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο “σκυλογιός” μου ο Πάρης. Μήπως ήρθε η ώρα να το αποδείξω μέσα από τις πράξεις μου; Στο κάτω κάτω, θέλω να είναι περήφανος για μένα.

Να πάω σε μουσεία

Ακόμα και στην ίδια μου την πόλη. Ή ακόμα καλύτερα, να δω virtual περιηγήσεις σε μουσεία. Γιατί, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν πρόκειται να κάνουμε μεγάλα ταξίδια στο άμεσο μέλλον.

Να ξεκινήσω να αθλούμαι

Διότι βαρέθηκα να είμαι αυτό το couch potato – που λένε και οι φίλοι στο Instagram. Στόχος μου είναι το τρέξιμο 2 φορές την εβδομάδα. Όχι για μένα, για τις ενδορφίνες μου πάνω απ’ όλα.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν υπάρχει κανείς εκεί έξω και με ακούει, να δώσει μια παράταση στον Οκτώβρη. Έχω κάτι στόχους να προλάβω.