3 τρόποι να πετύχεις boho κυματισμούς τα μαλλιά σου χωρίς θερμότητα

Οι κυματισμοί στα μαλλιά ταιριάζουν σε όλα τα μήκη μαλλιών. Αν ψάχνεις λοιπόν πως θα τους πετύχεις, χωρίς θερμότητα, σου έχουμε όχι έναν, αλλά τρεις διαφορετικούς πανεύκολους τρόπους.

#1 Φυσικοί κυματισμοί

Όταν πρόκειται για χτενίσματα με υγρά μαλλιά, είναι λογικό να εξετάζουμε τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν πριν από τη διάθεση σύγχρονων εργαλείων. Τα παραδοσιακά βήματα για μπούκλες παράγουν μια πιο «στημένη» μπούκλα, αλλά αυτός ο απλός τρόπος αποδίδει ένα χαλαρότερο κύμα και το styling διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Θα χρειαστείς ένα προϊόν styling για μπούκλες και τσιμπιδάκια ή μικρά clips.

Βήμα 1ο: Εφάρμοσε το προϊόν σε βρεγμένα μαλλιά και δημιούργησε ένα κατακόρυφο τμήμα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού πάνω από το ένα αυτί. Δε χρειάζεται να είναι χωρισμένο τέλεια καθώς έτσι θα αποφύγεις τις γραμμές.

Βήμα 2ο: Τύλιξε την τούφα γύρω από τα δάχτυλά σου μακριά από το πρόσωπό σου για να δημιουργήσεις ένα «κουβαράκι» και φέρτο προς το τριχωτό της κεφαλής.

Βήμα 3ο: Ασφάλισε με ένα κλιπ τοποθετημένο προς τα πάνω από κάτω. Το κάτω άκρο πρέπει να κάθεται πάνω στο τριχωτό της κεφαλής και το πάνω άκρο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της μπούκλας.

Βήμα 4ο: Συνέχισε να παίρνεις κατακόρυφα τμήματα από το στέμμα μέχρι τον αυχένα, απομάκρυνε τα μαλλιά από το πρόσωπό σου, μέχρι να φτάσεις στα πίσω. Προσπάθησε να μην ανησυχείς για τις «τέλειες» μπούκλες. Σκέψου γρήγορα και εύκολα.

Βήμα 5ο: Επανέλαβε τις κινήσεις στην άλλη πλευρά του κεφαλιού σου, τυλίγοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση (πάλι μακριά από το πρόσωπό σου).

Βήμα 6ο: Περίμενε να στεγνώσουν τα μαλλιά σου και μετά αφαίρεσε τα κλιπ.

Βήμα 7ο: Πέρασε τα δάχτυλά σου μέσα από τις μπούκλες για να τις «σπάσεις» και να τις μαλακώσεις.

#2 Οι κυματισμοί μετά από πλεξούδες

Οι πλεξούδες είναι ο σίγουρος τρόπος για να χαρίσεις κυματισμούς στα μαλλιά σου. Ανάλογα με το πόσο σφιχτές είναι, θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα

Θα χρειαστείς ένα προϊόν styling για μπούκλες, δυο λαστιχάκια και ένα clip.

Βήμα 1ο: Εφάρμοσε το προϊόν που διάλεξες σε νωπά μαλλιά και χώρισε τα μαλλιά σου σε δυο μέρη.

Βήμα 2ο: Ξεκίνα να φτιάχνεις τις πλεξούδες σε γερμανικό στιλ, το ανάποδο των γαλλικών, δηλαδή τις τούφες να την πλέκεις προς τα μέσα.

Βήμα 3ο: Μόλις ολοκληρώσεις τις πλεξούδες και τις έχεις ασφαλίσει με τα λαστιχάκια σου, χαλάρωσε τες λίγο, τραβώντας τις τούφες μαλακά.

Βήμα 4ο: Μόλις στεγνώσουν, λύσε τα και πέρασε τα δάχτυλά σου από μέσα για να χαλαρώσουν.

#3 Twisted Texture

Στρίβοντας τα μαλλιά σου, δίνεις ένα φυσικό σπάσιμο που τον τελευταίο καιρό έχει υιοθετηθεί από πολλούς.

Θα χρειαστείς ένα προϊόν styling για μπούκλες και λαστιχάκια.

Βήμα 1ο: Εφάρμοσε το προϊόν σε βρεγμένα μαλλιά και δημιούργησε 4 τμήματα. Χώρισε τα μαλλιά πίσω και στο κέντρο και μετά χώρισε κάθε πλευρά παίρνοντας τούφες από την κορυφή τους κεφαλιού προς το πίσω μέρος του αυτιού σου.

Βήμα 2ο: Πιάσε τα πίσω δύο τμήματα και περίστρεψε τα μεταξύ τους μέχρι τα άκρα. Πιάσε τα άκρα μαζί με τα λαστιχάκια.

Βήμα 3ο: Άφησε τα δύο μπροστινά τμήματα και περίστρεψε το ένα προς το άλλο (μακριά από το πρόσωπό σου) και, στη συνέχεια, δέσε τα άκρα μαζί με ένα λαστιχάκι. Θα παρατηρήσεις ότι οι κάτω τούφες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, κάτι που είναι φυσιολογικό.

Βήμα 4ο: Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν, βγάλε τα λαστιχάκια και είσαι έτοιμη.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.