Έχεις εσύ λοιπόν συνηθίσει να επικοινωνείς με έναν χ τρόπο με τον άνθρωπο σου, έχεις ξεχάσει πως είναι να φλερτάρεις μέσα από μηνύματα και ξαφνικά πρέπει να τα ξανά μάθεις όλα από την αρχή; Δεν το λες και εύκολο! Άσε που η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Μέχρι να κατανοήσουμε και να εμπεδώσουμε κάτι, τσουπ… έχει βρεθεί ένας άλλος πιο cool τρόπος για να μιλήσεις με κάποιον μέσω μηνυμάτων. Πώς λοιπόν θα μάθεις να επικοινωνείς ξανά μέσα από την οθόνη σου με τον επόμενο που θα βρεθεί στο δρόμο σου;

Πριν μερικά χρόνια είχαμε μόνο να ασχοληθούμε με το κείμενο, άντε και τα emoji. Τώρα έχουμε stickers, gifs, reactions και μέχρι να τελειώσω να γράφω αυτό το κείμενο μπορεί να έχει βγει και κάτι καινούριο! Για την καλύτερη κατανόηση όλων όσον αφορά τα μηνύματα στο κινητό μας, ας αναλύσουμε τι σημαίνει το κάθε reaction μήπως και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε. 

Reaction: καρδούλα

Το ότι ο συνομιλητής σου πάτησε καρδούλα δεν σημαίνει πως σε έχει ερωτευτεί παράφορα και σκέφτεται πως θα ονομάσετε τα παιδιά σας. Θα μπορούσαμε όμως να πούμε πως του άρεσε πολύ πολύ πολύ αυτό που έγραψες και αγάπησε το συγκεκριμένο μήνυμα. Είναι το ίδιο με το να κάνει like το μήνυμά σου στο Instagram. Μήπως τελικά φταίνε όλες οι καρδούλες που μας βάζουν από εδώ και από εκεί; Χάνει την αξία του αυτό το όμορφο σχεδιάκι;

Reaction: thumbs up

Σε αυτή την περίπτωση, το reaction δεν έχει να κάνει τόσο με το αν του άρεσε το μήνυμα ή όχι. Έχει να κάνει πιο πολύ με το αν συμφωνεί με αυτό που είπες. Για παράδειγμα, εσύ προτείνεις να βρεθείτε στις 21:00 και αντί για απάντηση παίρνεις thumbs up. Δεν έκανες κάτι λάθος! Απλά συμφωνεί με την ώρα και μέχρι εκεί. Μη δίνεις και τόση σημασία. 

Reaction: thumbs down 

Θα γίνω γραφική γιατί  θα αρχίσω με αυτό που πρέπει να θυμάσαι συνέχεια: μη δίνεις και τόση σημασία. Το thumbs down δεν σημαίνει πως δεν του αρέσεις εσύ. Σε καμία περίπτωση. Σημαίνει ότι δεν συμφωνεί με το μήνυμά σου. Σου λέει ο άνθρωπος να βγείτε και εσύ για πέμπτη φορά στη σειρά λες όχι. Τι να κάνει; Thumbs down it is!

Reaction: !!

Εδώ τα πράγματα μπλέκονται λιγάκι γιατί ο καθένας μπορεί να το εκλάβει όπως θέλει. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ένα reaction που μας αρέσει. Μπορεί να σημαίνει πως του αρέσει πολύ αυτό που είπες ή πως ενθουσιάστηκε. Το συγκεκριμένο reaction δεν χρησιμοποιείτε και τόσο συχνά. Μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Μην περιπλέκουμε τα πράγματα παιδιά. 

Reaction: HAHA

Απλά. Γέλασε. Του άρεσε το αστείο σου. Συνέχισε έτσι!

Reaction: ?

Εδώ αν και ξεκάθαρο το νόημα του reaction, καλό θα ήταν σε κάποιες περιπτώσεις να σηκώσεις το τηλέφωνο και να εξηγήσεις τι εννοείς. Καλά τα μηνύματα και όλες οι φατσούλες, reactions, gifs κλπ. αλλά γίνονται εύκολα παρεξηγήσεις γιατί δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εκλάβει ο άλλος το μήνυμά σου.


featured image: RawPixel