ΟΚ, η άδειά σου είναι περίπου είκοσι μέρες. Όχι κι άσχημα. Αλλά το ερώτημα είναι ένα: Τις παίρνεις όλες μαζί; Ή τις σπας ώστε να μπορέσεις να ταξιδέψεις περισσότερο και να δεις όλο και περισσότερα μέρη μες στο χρόνο; Αν αυτή η δεύτερη προοπτική σε ιντριγκάρει, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σε αυτό. Πρόκειται μάλιστα για ένα νέο trend στα ταξίδια, γνωστό και ως micro-cation. Ναι, οι millennials το λατρεύουν.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το micro-cation;

Ας πούμε ότι θέλεις να πας για λίγες μέρες στην Ιταλία. Παίρνεις άδεια από τη δουλειά σου την Παρασκευή. Φεύγεις για το ταξίδι σου Πέμπτη απόγευμα και επιστρέφεις Κυριακή βράδυ. Και ταξίδι έχεις κάνει και έχεις φάει μόνο μια μέρα της άδειάς σου.

Πόσοι άνθρωποι εκεί έξω το έχουν υιοθετήσει;

Σύμφωνα με έρευνα, το 72%των millennials εκεί έξω έκαναν τουλάχιστον ένα micro-cation πέρσι. Ενώ το 29% τρία.

Τι κρύβεται πίσω από αυτό το travel trend;

Αν λάβεις υπόψη τις φθηνές πτήσεις και τις ατελείωτες προσφορές, το airbnb και τις λοιπές ευκολίες σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια, βγάζει νόημα. Βέβαια υπάρχει και η ψυχολογική πλευρά του νομίσματος. Με όλους τους millennials  να νιώθουν συνεχώς κολλημένοι στο γραφείο αλλά, με δυσκολία μάλιστα να ζητήσουν μια καλή άδεια, οι δύο τρεις μέρες φαίνονται κάπως πιο νορμάλ. Και στους ίδιους και στους εργοδότες τους.

Πού πηγαίνουν;

Παντού. Σκέψου ότι υποτίθεται πως τρεις μέρες είναι αρκετές για να ερωτευτείς το Παρίσι.


featured image: Travel + Leisure