Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, σταθερό ζώδιο (γεννημένο στη μέση μιας εποχής), ζώδιο της Φωτιάς (που κυβερνάται από το παθιασμένο στοιχείο της φωτιάς) και κυβερνάται από τον Ήλιο (ζωτικό, ενεργητικό, με αυτοπεποίθηση).

Το αστρολογικό σύμβολο του Λέοντα είναι το λιοντάρι. Βασιλικός, περήφανος, στοργικός, ζηλιάρης, χαρισματικός, ζεστός, ενεργητικός, παθιασμένος και τόσο αδιάφορος για όσα συμβαίνουν.

Ένας Λέοντας στη ζωή σου θα φέρει πάθος, δράμα, σκαμπανεβάσματα. Ίσως χρειαστεί να παλέψεις για τον χώρο και τα δικαιώματά σου κατά καιρούς. Και φρόντισε να κρατήσεις τον εγωισμό τους υπό έλεγχο.

Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα

Οι Λέοντες είναι δυνατοί, περήφανοι και παθιασμένοι. Λατρεύουν να είναι στο επίκεντρο, να λαμβάνουν χειροκροτήματα και επαίνους και έχουν την τάση να ζουν τη ζωή τους σαν να παίζουν σε ταινία.

Τους αρέσει να φαίνονται καλά και απολαμβάνουν τη μεγάλη ζωή. Είναι τολμηροί, έχουν αυτοπεποίθηση και άνετα να παίρνουν ρίσκα, ξεπερνώντας το comfort zone τους και τα όρια.

Δεν σκέφτονται ρηχά. Οι Λέοντες έχουν ενσωματωμένο ένα γονίδιο συμπαράστασης. Νοιάζονται βαθιά για τα δεινά των ευάλωτων, των αδύναμων, των ασθενών και οποιουδήποτε καταπιέζεται, φοβάται ή απλά δεν περνάει καλά με τις επιλογές του. Υπερασπίζονται τους άλλους και παλεύουν σκληρά για δικαιοσύνη και ισότητα.

Στους Λέοντες αρέσει πολύ η διαδικασία του έρωτα. Η συγκίνηση του φλερτ είναι ίσως το αγαπημένο τους κομμάτι σε μία γνωριμία. Τους αρέσει να φλερτάρουν, να παίζουν παιχνίδια, να είναι τρυφεροί, να ζουν τα δράματα και χωρισμούς με πολύ μελόδραμα και κινηματογραφικό τέλος.

Ζουν τη ζωή τους με ταχύτητα 100 μίλια την ώρα αλλά παράλληλα μπορεί κυριολεκτικά να μην κινούνται για μέρες συνέχεια. Σαν τα λιοντάρια.

Οι Λέοντες ζηλεύουν οτιδήποτε τραβά την προσοχή του ανθρώπου που τους ενδιαφέρει. Τείνουν επίσης να προσελκύουν οι ίδιοι συμπεριφορές ζήλιας επειδή κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να τραβάνε την προσοχή. Οπότε, ναι, η ζήλια μπορεί να είναι ένα θέμα με έναν Λέων.

Οι Λέοντες είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και εκφραστικοί. Θα σου πουν πώς νιώθουν. Δεν λένε εύκολα ψέματα και δεν ενδιαφέρονται για τη διπλωματία.

Αυτό που ζητάνε είναι μόνο μερικοί κουβάδες επιβεβαίωσης καθημερινά. Δεν υπάρχουν αρκετά κομπλιμέντα στον κόσμο που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα ενός Λέοντα να ακούσει καλά πράγματα για τον εαυτό του.

Οι Λέοντες τα πηγαίνουν υπέροχα με άλλα ζώδια της Φωτιάς – Λέοντες, Κριούς και Τοξότες. Το απέναντι ζώδιο ο Υδροχόος. Ο Λέων λειτουργεί με το σώμα και πάθος, ενώ ο Υδροχόος με το μυαλό και ψυχραιμία. Κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει λαμπρά.