_KAP7552 (Custom)

H ιδέα του Στρατή, του Σπύρου και της Χρύσας να ανακυκλώνουν τα παροπλισμένα πανιά των ιστιοπλοϊκών σκαφών και τα κάνουν τσάντες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στα χέρια των νέων κατόχων ήταν υπέροχη.

Οι ιδρυτές της εταιρείας Salty bag αξιοποιούν υλικά που ήταν για τα σκουπίδια, δημιουργώντας κάτι νέο και ξεχωριστό με τη δική του ιστορία.

Ποιες είναι οι τάσεις;

Πιστεύουμε οτι παγκόσμια υπαρχει μια τάση back to basics. Δηλαδή προϊόντα διαχρονικά, με εξαιρετική ποιότητα δουλειάς, που να μην ακολουθούν trends της μόδας ή της στιγμής αλλά επιτάσσουν μια αξία για όλες τις εποχές. Ως salty bag επιμένουμε στο χειροποίητο, οι τσάντες μας φτιάχνονται εξ ολόκληρου στο χέρι στο εργαστήριο μας στην Κέρκυρα. Εκτός απο τα παροπλισμένα πανιά, οι άλλες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε φροντίζουμε, όπου είναι εφικτό, να προέρχονται απο Έλληνες μικρούς παραγωγούς που να έχουν κοινά οράματα με ,πως ο σεβασμός στο περιβάλλον και ο επαγγελματισμός.

Από που παίρνετε έμπνευση;

Για εμάς έμπνευση είναι οι ιστορίες των πανιων. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν παραλάβουμε ένα πανί είναι να κάτσουμε με τον ιδιοκτήτη και να μάθουμε την ιστορία του. Που ταξίδεψε, σε ποιες θάλασσες έζησε, στιγμές χαράς, στιγμές λύπης, στιγμές μοναδικών νικών. Αυτή η διαδικασία για εμάς είναι συναρπαστική και είναι γραμμένη μέσα στο DNA της Salty Bag. Σχεδιάζουμε για τις ιστορίες και έτσι ο νέος ιδιοκτήτης παίρνει στα χέρια του όχι μόνο μια τσάντα αλλά μια ιστορία που συνεχίζει, εμπλουτίζεται και ξανά γράφεται απο την αρχή.

Οι μοναδικές ιστορίες των πρωταθλητών ιστιοπλοΐας ειναι άλλωστε και αυτές που μας δημιούργησαν  την αναγκη να σχεδιασουμε το Road to Rio. Πρόκειται για μια παγκοσμίως πρωτοποριακή σειρά που χρησιμοποιεί μοναδικά και ιστορικά πα νια που έχουν γράψει χρυσές σελίδες για τον Ελληνικό αθλητισμό, και χρησιμοποιώντας αυτά ως πρώτη ύλη φτιάξαμε μια σειρά – προσιτή σε όλους- όπου το σύνολο των κερδών δίνονται για να στηρίξουν τις τρεις ταλαντούχες ομάδες που θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα στο Ριο το 2016. Μάλιστα για τις τσάντες αυτές εμπνευστήκαμε απο τα χρώματα της Ελλάδας, την φωτεινότητα του ουρανού και το βαθύ μπλε των θαλασσών μας. 

_KAP7786 (Custom)

Ποιο είναι το καλύτερο σκηνικό για μια salty bag;

Το καλύτερο σκηνικό για μια salty bag ειναι χιλιάδες χαρούμενοι ιδιοκτήτες, που να γράφουν νέες ιστορίες και νεα μίλια με την τσάντα τους. Είτε αυτο λέγεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι που εχει αποδράσει με την cassiopi με το ιστιοπλοϊκό τους και απολαμβάνουν ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, είτε μια νεαρή μητέρα στην Ζυριχη βόλτα με την Ascania και τα τρία παιδιά της, είτε αθλητές στο γυμναστήριο. Ολα αυτα που σας περιέγραψα ειναι ιστορίες απο salty bag fans που μας στέλνουν φωτογραφίες της τσάντας, την μοιράζονται μαζι μας και στα social media και ολο αυτο εχει δημιουργήσει μια παγκόσμια salty bag κοινότητα που μέρα με την μέρα μεγαλώνει και πληθαινει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας αυτούς τους ανθρώπους και που έχουν οδηγήσει σε μια τρομερή word of mouth διαφήμιση όχι μόνο για εμάς αλλά και για το ελληνικό μεράκι και την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Δώστε μας ένα tip για να κρατήσουμε μια salty bag σαν καινούργια.

Το tip μας είναι: απευθυνθείτε στην πλησιέστερη μανούλα. Αυτές έχουν σχεδόν πάντα τις καλύτερες ιδέες.

Ποιο icon θα θέλατε να κρατάει μια τσάντα σας;

Ο Γκάνταλφ ο γκρι, ο Γιώργος Όργουελ, η Lady Gaga

*Κάθε Salty Bag πωλείται σε κουτί όμοιο με εκείνο του παραδοσιακού βουτύρου της Κέρκυρας, και είναι “αλατισμένη” όπως και αυτό.

cassiopi-salty-bag saltybag-atokos (Custom)