Το Queen είναι μία σειρά πολωνικής παραγωγής που κυκλοφόρησε πρόσφατα και συνδυάζει τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις με τα LGBTQ ζητήματα. Παρά την ηλικία του, η ιστορία του ήρωα Sylwester μοιάζει ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα, που τα queer δικαιώματα τίθενται διαρκώς υπό αμφισβήτηση.

Στο Queen, γνωρίζουμε τον Sylwester ως ένα συνταξιούχο ράφτη στο Παρίσι

Ο ίδιος στα νιάτα του, θέλοντας να ακολουθήσει αυτή την καριέρα, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Πολωνία και να ακολουθήσει το όνειρό του στο Παρίσι. Εκεί κατάφερε να κάνει μία σπουδαία καριέρα, να γίνει ιδιαίτερα γνωστός και να ζήσει μία άνετη ζωή.

Ωστόσο, φεύγοντας από την Πολωνία άφησε πίσω του μία γυναίκα και μία μικρή κόρη. Στο σήμερα, ο Sylwester, εκτός από ράφτης, είναι και μία φοβερή drag queen. Αυτή η “κρυφή” του ταυτότητα ήταν ακόμη ένας λόγος για να αποφασίσει να αφήσει την Πολωνία πίσω του.

Ωστόσο, μία μέρα λαμβάνει ένα γράμμα από την εγγονή του, η οποία τον ενημερώνει πως η κόρη του είναι πολύ άρρωστη και θα χρειαστεί μεταμόσχευση. Ο Sylwester ίσως να είναι ο μόνος δότης που μπορεί να σώσει την κόρη του. Παρόλο που στην αρχή είναι αρκετά διστακτικός, τελικά αποφασίζει να επιστρέψει στην Πολωνία.

Εκεί τον περιμένει η εγγονή του με μεγάλη χαρά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την κόρη του. H επιστροφή του όμως παραμένει μία προσπάθεια εξιλέωσης και συμφιλίωσης με μία οικογένεια που ουσιαστικά δεν γνώρισε ποτέ και στην οποία φοβάται να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Μία προσπάθεια να συστήσει το drag performance σε μία επαρχιακή πόλη της Πολωνίας

Με τη βοήθεια της εγγονής του, ο Sylwester ξεκινά μία προσπάθεια για να σώσουν την μικρή πόλη και να φέρει την κοινωνική αλλαγή. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει τον ίδιο ως Loretta, την drag ταυτότητά του και το υπόλοιπο χωριό που έρχεται αντιμέτωπο με αυτή  τη συνθήκη για πρώτη φορά. Όπως καταλαβαίνεις, το Queen μέσα σε μόλις 4 επεισόδια θα καταφέρει να σε κάνει να γελάσεις πολλές φορές, αλλά κυρίως να συγκινηθείς.