Αν υπάρχει μια φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εποχή μας, τότε αυτή θα ήταν η “έλλειψη χρόνου”. Σε μια καθημερινότητα που συνεχώς τρέχεις να τα προλάβεις όλα, υπάρχουν φορές που το να βρεις χρόνο μέσα στη μέρα για την σχέση σου μπορεί να φαντάζει βουνό. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μια καινούρια μέθοδος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφο σου. Το micro-dating.

zola.com

Το micro-dating αφορά μικρές στιγμές που κλέβεις χρόνο μέσα στη μέρα, προκειμένου να δεις τον άλλον και να τον περάσετε μαζί. Αυτό μπορεί να συμβεί πιο έντονα σε περιόδους που κάποιος από τους δύο τρέχει λίγο παραπάνω με την δουλειά και τα deadlines. Τις μέρες εκείνες η συγκεκριμένη λύση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Οι τρόποι που θα επιλέξετε να γίνει, έχουν να κάνουν καθαρά με το τι είναι αυτό που μπορεί να βολέψει στα προγράμματα σας. Θα μπορούσε να είναι το να περάσετε μαζί το lunch break της δουλειάς. Ή να συναντηθείτε αμέσως μετά το σχόλασμα για έναν σύντομο καφέ, πριν συνεχίσετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ρουτίνας σας. Θα μπορούσε ακόμα να είναι και το να περνάτε μαζί δέκα λεπτά το πρωί ή το βράδυ πριν κοιμηθείτε, συζητώντας για τη μέρα σας.

Όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσει να μην απομακρυνθείτε. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά καταφέρνεις να βάλεις τον άλλον μέσα στη μέρα σου, ακόμα και τις φορές που δεν προλαβαίνεις.

Σίγουρα το micro-dating δεν μπορεί να συγκριθεί με το να περνάς όσο χρόνο χρειάζεσαι με τον σύντροφο σου. Ούτε θα μειώσει την ανάγκη που έχεις να τον βλέπεις πιο συχνά. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια και από τους δύο. Σε αυτό όμως που βοηθάει, είναι να έρχεσαι σε επαφή μαζί του και να είστε ο ένας μέσα στην καθημερινότητα του άλλου. Κι αυτό είναι το σκεπτικό που βασίζεται. Ότι μπορείς να περνάς ποιοτικό χρόνο με τον άλλον, ακόμα κι αν είναι περιορισμένος.

Featured photo: junebugweddings.com