Χωρίς υπερβολές οι γυναίκες χωριζόμαστε σε δύο μεγάλες κατηγορίες : 1) σ’ αυτές που βγαίνουν από μια σχέση για να μπουν στην επόμενη και 2) και σ όλες τις υπόλοιπες που ζουν για να βγαίνουν ραντεβού χωρίς να ψάχνουν την ταμπέλα της σχέσης (και ενίοτε την αποφεύγουν κιόλας).

Είναι δύσκολο να προσποιείσαι όταν απλά θέλεις να εξαφανιστείς. Όταν το dating για σένα έχει μονίμως τη μορφή εξερεύνησης και νομαδική διάρκεια. Όταν μονίμως ψάχνεις τρόπους διαφυγής ή απλά ένα πέρασμα στο επόμενο. Αναζητάς την ποικιλομορφία αρκεί να μη χρειάζεται να μοιράσεις υποσχέσεις. Αρκεί να μη μπλοκάρεις την κίνηση μπαίνοντας ή παραμένοντας παραπάνω απ όσο πρέπει στη ζωή κάποιου.

Πώς γίνεται να κρατήσεις ένα ακέραιο χαρακτήρα συνεχίζοντας το το ταξίδι της αναζήτησης;  Δεν υπάρχει μαγική συνταγή που να υπόσχεται πως δε θα πληγώσεις κανέναν που θα συναντήσεις στο δρόμο σου. Αλλά υπάρχουν κάποια tips που αν μη τι άλλο είναι ικανά να σε χαρακτηρίσουν τίμια παίκτρια στο χώρο του dating. Kαι ίσως με κάποιο τρόπο σε βοηθήσουν να δεις τι είναι αυτό που σε κάνει να πηγαίνεις παρακάτω.

Αν δεν είσαι έτοιμη για σοβαρή σχέση, αλλά βγαίνεις ραντεβού:

Φρόντισε να είσαι ειλικρινής από την αρχή

Όχι με τους φίλους σου, αλλά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Αυτόν που θα βγεις σήμερα και ίσως αύριο ή μέχρι το τέλος της βδομάδας. Φώτισε τις προθέσεις σου ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνεις εκνευριστικά ειλικρινής. Καλύτερα να πληγώσεις/απογοητεύσεις κάποιον από την αρχή, παρά να μπλέξεις αργότερα και να λήξεις κάτι άσχημα.

Προσπάθησε να κάνεις focus στην επικοινωνία

Ακόμα κι αν αυτό που θέλεις είναι να έρχεσαι και να φεύγεις. Να φεύγεις πριν προλάβεις να γνωρίσεις τον άλλον. Τόλμησε να το αλλάξεις. Να αφήνεις στον άλλον το  περιθώριο να σου πει ποιος στ αλήθεια είναι. Να έχει την ευκαιρία να σου συστηθεί, να σε πλησιάσει. Να ανταλλάξετε απόψεις, σκέψεις, ερεθίσματα πέρα από σεξουαλική έλξη. Όχι με την ελπίδα/ σκέψη ότι μπορεί να αλλάξεις γνώμη και να θέλεις να μείνεις. Παρά με τη σκέψη ότι όλοι αξίζουν μια ευκαιρία να σου πουν το δικό τους στόρι, τη δική τους φωνούλα. Χωρίς να σημαίνει πως εσένα πρέπει οπωσδήποτε να σου αρέσει αυτό. Όμως το dating δεν παύει να είναι ένα γνήσιο mind game και σαν σωστή παίκτρια οφείλεις να παίξεις δίκαια.

Κάνε μια ενδοσκόπηση. Ψάξε να βρεις το λόγο που φεύγεις

Όσο μοντέρνα και broad-minded και να δεχτούμε την έννοια του dating. Στην πραγματικότητα βαθιά μέσα μας όλες θέλουμε ν ανήκουμε κάπου. Να υπάρχει αυτό το κάτι που θα “κλικάρει” απόλυτα μαζί μας. Και μετά θα πέσει άγκυρα γιατί δεν θα έχεις άλλη επιλογή. Αν ωστόσο τώρα εσύ καταπιάνεσαι με πολλές επιλογές και δε θέλεις να δεθείς με καμία, υπάρχει θέμα. Μπορεί να είναι η αίσθηση του ανικανοποίητου που δε σ αφήνει να απολαύσεις σωστά καμία γνωριμία. Μπορεί να είναι ο φόβος της εγκατάλειψης ή πληγές μιας άσχημης σχέσης που σε στοιχειώνει ακόμα. Ότι κι αν είναι αυτό που σε κρατάει μακριά από την ανάγκη της αναζήτησης του “Μαζί” πρέπει να το βρεις. Να ψάξεις τους λόγους στο καθρέφτη σου ή με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού.

Μην κάνεις σεξ

Για την ακρίβεια μην κάνεις σεξ με όλους. Μπορείς να βγαίνεις όσα ραντεβού θέλεις αν αυτό που ψάχνεις δεν το έχεις βρει. Η αν έχεις αποφασίσει να μη δεθείς ποτέ ξανά με κανέναν μέχρι να ξεπεράσεις ότι σε κρατάει πίσω. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις σεξ με όλους όσους θα γνωρίσεις. Το σεξ όσο τονωτικό , ευχάριστο, γρήγορο, εύκολο κι αν είναι, άλλο τόσο μπερδεύει πράγματα και καταστάσεις. Τα πράγματα μετά το σεξ δεν μπορούν ποτέ να είναι ίδια. Αντιθέτως δημιουργούν ένα χάος και συχνά γίνεται ο λόγος για την ύπαρξη των friends with benefits. Ανθρώπων που συναντήθηκαν με γνώμονα το σεξ, τη διασκέδαση και που οι συνέπειές δεν ήταν ποτέ ελπιδοφόρες για κανέναν τους.