*Παρακολούθησε τον διαγωνισμό μας στο Instagram και στο Facebook και πάρε μέρος για να κερδίσεις μία διήμερη διαμονή στο Krinos Suites Hotel* και μία έτοιμη, γεμάτη βαλίτσα με όσα θα χρειαστείς μαζί σου.

Το Krinos Suites Hotel είναι ένα πανέμορφο, boutique hotel που βρίσκεται στην καρδιά του κυκλαδίτικου νησιού της Άνδρου, στον παραθαλάσσιο γραφικό οικισμό Μπατσί. Τον πυρήνα της ξενοδοχειακής μονάδας αποτελεί το αναπαλαιωμένο διδασκαλείο και εργαστήριο σηροτροφίας του 19ου αιώνα, που λειτούργησε κατά τον 20ο αιώνα ως ξενοδοχείο με την επωνυμία “Κρίνος”. Τη μονάδα συμπληρώνουν δύο νέα μικρότερα κτίρια, που εναρμονίζονται με το παλιό κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του. Με έντονο προσωπικό χαρακτήρα, οι άνετα διαμορφωμένοι χώροι του ξενοδοχείου προσφέρονται ως ιδανικό κατάλυμα στον επισκέπτη που αναζητά την πολυτέλεια μαζί με τη ζεστή φιλοξενία.

Η Άνδρος είναι ένας πολύ ενδιαφέρoν και δημοφιλής προορισμός. Για ποιους είναι ιδανικότερος κατά τη γνώμη σας; 

Η Άνδρος είναι πολύ κοντά στην Αθήνα με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από το λιμάνι της Ραφήνας.

Το τοπίο συνθέτουν οι απόκρημνες υψηλές βουνοκορφές και οι χαμηλοί λόφοι, οι φυσικοί λιμένες και τα ακρογιάλια και οι φυσικές πηγές που δημιουργούν κατάφυτες κοιλάδες και φαράγγια, ειδυλλιακά μέρη με πλούσια βλάστηση που διασχίζονται από τα ρέματα των νερών της πηγής και καταλήγουν στη θάλασσα.

Τα διαφορετικά φύλα που κατά περιόδους κατοίκησαν το νησί συνέβαλλαν στην ανάπτυξη ενός απο τους αρχαιότερους πολιτισμούς, μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερα γνωστού ως Kυκλαδικού πολιτισμού. Αρχαία κατάλοιπα οικισμών στις απάνεμες δυτικές περιοχές του νησιού, σπάνια ευρήματα, έργα τέχνης, μνημεία και ιστορικά κτίρια, γραπτά κείμενα και παραδόσεις διατηρούν μέχρι σήμερα ζωντανή τη μακραίωνη και σαγηνευτική πορεία αυτού του τόπου.

Το νησί της Άνδρου, χωρίς να αποκλείει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ενός σύγχρονου θερέτρου, διατηρεί με σεβασμό τις πολιτισμικές του αξίες, την ιστορία και τις παραδόσεις του σ΄ένα διαρκώς εξελισσόμενο επίπεδο. Με την εποπτεία της δημόσιας, τοπικής, πανεπιστημιακής και ιδιωτικής πρωτοβουλίας ελέγχεται η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και αναπτύσσονται συνεχώς νέες δραστηριότητες. Μουσεία, ιδρύματα, αρχαιολογικοί χώροι, τόποι και κτίρια ιδιαίτερης αισθητικής λειτουργούν και προβάλλονται υποδειγματικά, με αποτέλεσμα το ξεχωριστό αυτό νησί να αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης επισκεπτών. Η Άνδρος σήμερα, παραμένει αναλλοίωτα ελκυστική για τον επισκέπτη με πολλές δελεαστικές επιλογές. Από τις απομονωμένες παραλίες και τα ρομαντικά δείπνα σε μια παραθαλάσσια ατμόσφαιρα πάρτυ, τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια και τις αυθεντικές οικογενειακές ταβέρνες, τους πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους, το νησί μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Το Krinos Suites Hotel βρίσκεται στο Μπατσί, σε ένα από τα πιο γραφικά μέρη στην Άνδρο, και στεγάζεται σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά. Ποια στοιχεία του ξενοδοχείου έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο και ποιες προσθήκες έχουν γίνει για να εκσυγχρονιστεί; 

Το προσεκτικά ανακαινισμένο κτίριο επιδεικνύει μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του 19ου αιώνα, όταν λειτουργούσε ως εργαστήριο σηροτροφίας.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα μετατράπηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία Κρίνος και λειτούργησε με επιτυχία για αρκετά χρόνια φιλοξενώντας διάσημους ανθρώπους του πνεύματος, καλλιτέχνες και λάτρεις της ομορφιάς του Αιγαίου από όλο τον κόσμο.

Η διακόσμηση του Krinos Suites Hotel είναι εμπνευσμένη από τη μοντέρνα αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τον κλασσικό χαρακτήρα του κεντρικού κτιρίου και εμπλουτισμένη με καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό από το νησί και τις διάφορες περιόδους της ιστορίας του. Τα χρώματα και τα υλικά έχουν επιλεγεί σύμφωνα με το φυσικό τοπίο του νησιού και οι απαλές χρωματικές αποχρώσεις συνθέτουν ένα καλωσόρισμα στις Κυκλάδες. Πάνω απ ‘όλα όμως, το Krinos Suites Hotel είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να χρωματίσουν τα καλοκαιρινά όνειρά τους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Krinos suites hotel (@krinossuites) στις

Ποια είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς την Άνδρο;

Η Άνδρος ξεχωρίζει κυρίως λόγω της φύσης και της μορφολογίας, η οποία δεν θυμίζει Κυκλάδες. Πλούσια βλάστηση και σπάνια πανίδα. Μουσεία, δρώμενα και νεοκλασική αρχιτεκτονική. Αμέτρητες παραλίες και επιβλητικούς ορεινούς όγκους. Αυτές οι γεωγραφικές και μορφολογικές αντιθέσεις το καθιστούν πραγματικά ξεχωριστό.

Η Άνδρος συνδέεται με το λιμάνι της Ραφήνας, σε απόσταση 36 ναυτικών μιλίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου. Με έκταση 380 τ.χλμ και ακτογραμμή 176 χλμ, το βορειότερο νησί στις Κυκλάδες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο νησιωτικό σύμπλεγμα.

Το νησί προσφέρεται για αρκετές δραστηριότητες την μεγαλύτερη περίοδο του έτους. Είναι το μοναδικό ελληνικό νησί, αλλά και το μοναδικό νησί στην Ευρώπη με πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών (100 χιλιόμετρα). Η μακρά σχέση με την θάλασσα την καθιστά ένα από τα νησιά στις Κυκλάδες που μπορείς να απολαυσεις θαλάσσιες δραστηριότητες όπως Wind SurfSUP και καταδύσεις από έμπειρους ανθρώπους και καταξιωμένους αθλητές.

Ποια μέρη στην Άνδρο αξίζει να επισκεφτεί κανείς; 

Το νησί διαθέτει δύο εξαιρετικά αρχαιολογικά μουσεία της Χώρας και της Παλαιόπολης, αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού. Το διάσημο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνηςπου φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης παγκοσμίου εμβέλειας και το Ίδρυμα Κυδωνιέως που εστιάζει στα εικαστικά, τις πλαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία και το χορό. Η Καΐρειος βιβλιοθήκη με περισσότερους από 85.000 τίτλους από παλιές σπάνιες και δυσεύρετες εκδόσεις. Διαθέτει επίσης το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων,αντιπροσωπευτικό δείγμα ζωοκίνητης τεχνολογίας παραγωγής ελαιόλαδου.

Στην Άνδρο βρίσκεται ο Στρόφιλας, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που χρονολογείται πίσω στο 4.500 π.Χ. και το Κάστρο της Φανερωμένης την μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη της Άνδρου. Οπύργος του Αγίου Πέτρου ένας από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων και το σπήλαιο Φόρος από τα πρώτα που ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα. Ο Αφανής Ναύτης, έργο του Μιχαήλ Τόμπρου προς τιμήν των ναυτικών που δεν επέστρεψαν στην Άνδρο. Ο Φάρος Τουρλίτης ο μοναδικός στην Ευρώπη, χτισμένος πάνω σε βράχο, μέσα στη θάλασσα και ο πρώτος αυτόματος στην Ελλάδα, σήμα κατατεθέν του νησιού.

Ποιες παραλίες είναι οι πιο δημοφιλείς και αγαπητές στους περιηγητές του νησιού; 

Ο Ζόρκος έχει καταφέρει να διατηρήσει την πολύτιμη και δυσεύρετη ησυχία της. Δεν ασφυκτιά, δεν δείχνει ποτέ πολύ γεμάτη, προσφέρει ανάσα και ηρεμία. 

Το Βιτάλι χαρίζει στον επισκέπτη μια αξέχαστη εμπειρία. Είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι και μικρές, μακρόστενες πέτρες για τις ημέρες που ο αέρας είναι ισχυρός και οι παραλίες με αμμουδιά μαστιγώνουν τους λουόμενους. Προσφέρει φυσική σκιά όλη την ημέρα, από έναν βράχο που βρίσκεται στα δεξιά της. 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Krinos suites hotel (@krinossuites) στις

Μιλήστε μας για τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Οι επιλογές είναι αρκετές ναι ενδιαφέρουσες. Junior Σουίτα, Executive αλλά και Superior, με θέα στη θάλασσα, και Deluxe σουίτα με θέα στον κήπο. Για ποιους ενδείκνυται το κάθε δωμάτιο; 

Junior: Ιδανικό για ιδιωτική χαλάρωση, στη βεράντα της Junior Suite, θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, συνδυασμός κομψότητας και άνεσης, καθιστώντας την το τέλειο μέρος διαμονής για ζευγάρια ή φίλους

Executive: Αυτή η επιβλητική σουίτα θα σας προσφέρει την απόλυτη αίσθηση προσωπικής άνεσης και περιποίησης. Γι’αυτούς που επισκέπτονται την Άνδρο αναζητώντας την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του νησιού, έχουν φτάσει στον προορισμό τους.

Superior: Σχεδιασμένη με γνώμονα την άνεση και την ευεξία με ευρύχωρο μπάνιο και μπανιέρα για δύο. Προσθέστε το δικό σας ιδιωτικό μπαλκόνι, την υπέροχη θέα στη θάλασσα και το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, και η Superior Suite σας εγγυάται μια καταπληκτική διαμονή.

Deluxe: Ιδανική για οικογένεια με παιδιά καθώς έχει άμεση πρόσβαση στην παραλία, είναι δίπλα στον κήπο και είναι πολύ ευρύχωρη. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μια αξέχαστη οικογενειακή εμπειρία.

Υπάρχουν κάποιο μυστικό μέρος στην Άνδρο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, αλλά δεν είναι ευρέως γνωστό; Κάποιο κοινό «μυστικό» των ντόπιων; 

To φαράγγι και η κοιλάδα Διποταμάτων στην απότομη πλαγιά του όρους Γερακώνες μεταξύ των οικισμών Συνετί – Κοχύλου και Έξω – Μέσα Βουνί.

• δύο ποτάμια που ρέουν παράλληλα από το όρος Γιανισσαίο, ενώνονται και καταλήγουν στον όρμο του Συνετί.

• μια τοξωτή γέφυρα, ένα παλιό πλακόστρωτο μονοπάτι και 22 νερόμυλοι ανάμεσα σε πυκνή και ποικίλα βλάστηση συνθέτουν το τοπίο.

• ένας μοναδικός βιότοπος για την επιβίωση του σταυραετού και του σπάνιου είδους της πανάξιας πεταλούδας, που κατά χιλιάδες κατακλύζουν την περιοχή την εποχή της αναπαραγωγής τους την άνοιξη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Krinos suites hotel (@krinossuites) στις

Τι πίστευε πως θα νοσταλγήσουν περισσότερο από το νησί και τη φιλοξενία του ξενοδοχείου οι επισκέπτες φεύγοντας; 

Τις βουκαμβίλιες που κοσμούν τα λευκά νησιώτικα σπίτια, τις μυρωδιές και τα τοπικά αρώματα, τα πεντανόστιμα αμυγδαλωτά. Τις πανέμορφες, απείραχτες από τον τουρισμό καταγάλανες παραλίες, τα μοναδικά τοπία με πράσινο και τρεχούμενα νερά. Την απόλυτη ηρεμία που επικρατεί στο νησί και παράλληλα τα μελτέμια που σε συνεπαίρνουν.

Στο Krinos Suites Hotel, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι η διαμονή σας θα σας μείνει αξέχαστη. Οι άνετοι φιλόξενοι χώροι μας, η διαμονή μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, η καθημερινή φροντίδα που ξεκινάει από το πρωινό συνεχίζει με το σχεδιασμό της ημέρας ανάλογα με τη διάθεση και τον καιρό και τη σκέψη μας που ικανοποιεί κάθε σας επιθυμία πριν καν το ζητήσετε ή το σκεφτείτε.

*Junior suite για 2 άτομα με πρωινο (awarded greek breakfast) με local και homemade προιόντα. Upon availability, εκτός απο 17/7-01/9
 • Spacious Bedroom and Modern Bathroom with Bathtub
 • Coco-mat Natural Fibre Beds and Matresses
 • Pillow Menu
 • All-natural Cotton Bedding with Duck Feather and Natural Rubber Foam Pillows
 • Full Length Mirror
 • 100% Cotton Bathroom Linen
 • Bathrobe and Slippers
 • Apivita Skincare Products
 • Safe Deposit Box
 • LCD Flat-screen TV with Usb Input
 • Complimentary Wi-Fi Internet
 • Hi-Fi radio/CD Player with iPod Station
 • Laptop (on request)
 • Beautiful Sea/Garden views, Spacious Interior and Exterior Living Areas
 • Private Veranda/Balcony
 • Daily Maid Service
 • Laundry Service
 • Breakfast in bed
 • Room Service