Τα αδέρφια είναι το Α και το Ω σε μια οικογένεια, οπότε, αν έχεις, θα έπρεπε να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου. Αυτόν τον κάποιον, δεν θα τον έχεις μόνο τώρα, μα και για σχεδόν όλη σου την ζωή. Γιατί λοιπόν, να υπάρχουν αδέρφια εκεί έξω τα οποία να μην μιλάνε μεταξύ τους; Γιατί να βάζετε τους εαυτούς σας σε μια διαδικασία του να πιστέψετε πως είστε μόνοι σε αυτήν την ζωή ενώ στην πραγματικότητα έχετε τους καλύτερους φίλους που θα μπορούσαν να σας τύχουν;

Και ναι, κατανοώ πως τα αδέρφια μας είναι περίεργα και επειδή δεν τα διαλέγουμε, πρέπει να τα ανεχτούμε όπως είναι. Αναρωτήσου όμως, για πόσους φίλους σου έχεις κάνει υπομονή και υποχωρήσεις. Τώρα λοιπόν, ξανασκέψου τον λόγο που δεν έχεις την τέλεια σχέση (που θα έπρεπε) με τα δικά σου αδέρφια. Επειδή όμως, δεν ήρθα να σου κάνω κήρυγμα, δεδομένου το ότι έχεις καταλάβει την πατάτα που κάνεις με το να μην μιλάτε τόσο συχνά ή και καθόλου, ήρθα για να δώσω λύσεις. Αρχικά, μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα με μια συζήτηση για κάτι παραπάνω από το “που είναι το φαγητό που άφησε η μαμά;”. Μπορείς να ρωτήσεις, που ήταν, πως πέρασε, πως τα πάει στην δουλεία και άλλες τυπικές- μα- και- κάτι- παραπάνω, ερωτήσεις. Και σε δεύτερη φάση, αρχίζετε και μιλάτε για τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους και στην συνέχεια, την μεταξύ σας. Αλλά δεν θέλω να σε φοβίσω και να το πάω στον Θεό το θέμα, ρώτα πως πέρασε και που πήγε και τα υπόλοιπα θα ρθούν. Μόλις ξεπεράσετε την φάση της συζήτησης, μπορείτε να αρχίσετε να κανονίσετε τις κοινές εξόδους. Με φίλους σου, φίλους της/του ή και μόνοι σας. Όσο διαφορετικοί και να είστε, στο εγγυώμαι εγώ που δεν σας ξέρω καν, πως θα θελήσετε να ξαναβγείτε. Πολύ απλά, γιατί όπως σε ξέρουν τα αδέρφια σου, δεν σε ξέρει κανείς άλλος. Θέλεις δεν θέλεις, έχετε περάσει πολλά βασικά χρόνια της παιδικής σας ηλικίας μαζί.

Τώρα και που τελείωσε και ο φόβος της πρώτης εξόδου και της συζήτησης, μπορείς να προχωρήσεις στο να επαναλάβεις όλα αυτά που έκανες βάζοντας μέσα δικές σου λεπτομέρειες. Αργότερα, θα προσθέτουν και τα αδέρφια σου δικές τους και θα γίνετε μια ξεχωριστή παρέα από εκείνη που μπορεί να έχετε. Γιατί στην τελική, τα αδέρφια σου θα είναι εκεί πάντα για εσένα όσο περίεργη και αν είναι η φάση σου. Ειδικά αν έχετε δουλέψει την σχέση σας. Και στο λέω αυτό από εμπειρία, γιατί αν είναι τυχερός/η να βρεις φίλους που να σου στέκονται και να σε αγαπάνε όπως τα αδέρφια σου, τότε να τους κρατήσεις πολύ σφιχτά. Να δεις όμως και πρώτα, την δική τους σχέση με τα αδέρφια τους. Λέει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.