Με το που μπήκε η Άνοιξη τα πουά και τα floral φορέματα έκαναν την εμφάνισή τους. Εξίσου όμως αισθητή έκαναν την παρουσία τους και τα πέδιλα. Ίσως νιώθεις πως ακόμη είναι νωρίς να αφήσεις τα κλειστά σου παπούτσια στη ντουλάπα αλλά είναι καιρός να προετοιμάσεις σιγά σιγά και τα πόδια σου για αυτή την αλλαγή που θα έρθει με τον καιρό. Μιλάμε για την ολοκληρωμένη περιποίηση ποδιών πριν ακόμη αρχίσεις να κλείνεις τα ραντεβού σου για πεντικιούρ. Αφιέρωσε χρόνο το βράδυ, όταν θα έχεις τελειώσεις από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου για να είσαι χαλαρή.

*Ξεκίνησε γεμίζοντας μια λεκάνη με αρκετά ζεστό νερό

Βάλε τα πόδια σου μέσα για μερικά λεπτά. Μπορείς μάλιστα να προθέσεις στο νερό άλατα μπάνιου. Υπάρχει πληθώρα επιλογών στην αγορά αλλά θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις άλατα που θα βοηθήσουν το σώμα σου. Για παράδειγμα, τα άλατα μπάνιου με μαγνήσιο βοηθούν να αποτοξινωθεί ο οργανισμός ενώ παράλληλα χαλαρώνουν τους μύες από την ένταση της ημέρας.

*Σειρά έχει η απολέπιση

Με την ελαφρόπετρα, λοιπόν, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα αλλά και την ξηροδερμία που κάνει τα πέλματα να φαίνονται άγρια. Η ελαφρόπετρα είναι ο πιο οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για απαλά άκρα. Ξεκίνησε πρώτα σαπουνίζοντας αρκετά το ένα σου πόδι (για αποφυγή ατυχημάτων) και με κυκλικές κινήσεις πέρασε από όλα τα σημεία που είναι πιο άσπρα ή φαίνονται ταλαιπωρημένα. Οι περιοχές αυτές είναι συνήθως στα πλάγια του πέλματος και στη φτέρνα. Μετά τις κυκλικές κινήσεις, πέρασε την ελαφρόπετρα κατά μήκος όλου του πέλματος. Μετά τα πόδια σου θα είναι πιο μαλακά από ποτέ.

casadei.com

*Το τελευταίο βήμα αυτής της ρουτίνας είναι η ενυδάτωση

Αφού περάσεις με μια στενή πετσέτα ταμποναριστά τα πόδια σου μπορείς να εφαρμόσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα και να προσθέσεις μερικές σταγόνες λεμονιού. Ο συνδυασμός αυτός θα ενυδατώσει και θα κάνει πιο καθαρά τα νύχια σου. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις βαζελίνη στις φτέρνες ώστε να μην έχεις τις βαθιές γραμμές και να περάσεις στη βάση των νυχιών λαδάκι για να μαλακώσουν οι παρανυχίδες. Εάν όμως δεν έχεις τόσο πολύ χρόνο για όλα αυτά τα βήματα, υπάρχουν στην αγορά και οι μάσκες ποδιών. Μοιάζουν με κάλτσες που τις φοράς και ενυδατώνουν τα ήδη καθαρά σου πόδια.


featured image: intothegloss.com