Δώδεκα χρόνια μετά, μια νέα μεταφορά της Nancy Drew έρχεται στις οθόνες μας: Nancy Drew and the Hidden Staircase. Με πρωταγωνίστρια τη Sophia Lillis του IT και του Sharp Objects. Ναι, μιλάμε κυριολεκτικά για μια εντελώς φρέσκια προσέγγιση στον ενδιαφέρον ρόλο της έφηβης ντετέκτιβ.

Στη νέα αυτή ταινία, που βγαίνει στους κινηματογράφους άμεσα (15 Μαρτίου κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ) θα δούμε μια διαφορετική εκδοχή της Nancy. Τριγυρνάει με τα σκισμένα jeans της, στο longboard της. Κάνει comments στο YouTube και ασχολείται με την κουλτούρα του internet. Σε κάνει να νιώθεις ότι πραγματικά πρόκειται για μια έφηβη το 2019. Όχι σαν ένα κορίτσι των 50s ή των 60s παγιδευμένο στο σήμερα. Ένα τεράστιο κομμάτι αυτού το συγχρονισμού με το σήμερα οφείλεται στην ίδια την εικόνα της Sophia Lillis. Τα ατημέλητα, κόκκινα μαλλιά της και τα μπλε μάτια της την κάνουν να δείχνει τολμηρή, θαρραλέα και ταυτόχρονα χαλαρή.

“Βάζω κάτι από τον εαυτό μου στον χαρακτήρα. Αυτό υποτίθεται πως πρέπει να το αναγνωρίσει το κοινό από μόνο του”, δήλωσε η ίδια η Sophia στο Teen Vogue. “Συμπεριφέρομαι όπως συμπεριφέρομαι και κανονικά όταν μιλάω σε κάποιον. Μερικοί μου είπαν ότι βγήκε κάπως αδέξιο. Εξήγησα πως απλά έτσι μιλάω”.

Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Carolyn Keene

Μάλιστα, έχει ξαναμεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 1939. Σε αυτό, η Nancy έχει πρόσφατα μετακομίσει πίσω στο χωριό River Heights του Σικάγο. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας της. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με το cyberbullying του οποίου πέφτει θύμα η φίλη της Bess Marvin (Mackenzie Graham). Μέσω ενός αρκετά ντροπιαστικού βίντεο. Έτσι, η Nancy, η Bess και η άλλη φίλη τους, Georgia “George” Fayne (Zoe Renee) θέλουν να εκδικηθούν, αφού πρώτα βρουν, το άτομο που έβγαλε αυτό το βίντεο.

Πρόκειται για μια αρκετά ώριμη κινηματογραφική φιγούρα, παρόλο που στην πραγματικότητα μιλάμε για μια έφηβη. “Μοιάζει αρκετά με έναν πραγματικό χαρακτήρα”, δήλωσε η πρωταγωνίστρια. “Ακόμα και αν πρόκειται για έναν χαρακτήρα παιδικού βιβλίου. Έρχεται αντιμέτωπη με τον θάνατο της μαμάς της, αλλά ακόμα και τότε συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει”. Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η σκηνοθέτις Katt Shea της έδωσε την ελευθερία να είναι ο εαυτός της. Ας ελπίσουμε να το πέτυχε.

https://www.youtube.com/watch?v=DOR8d-4EQVE

Κάποιες extra πληροφορίες για τη Nancy Drew

Ο μπαμπάς της είναι δικηγόρος και η μαμά της ήταν ακτιβίστρια. Την ίδια τη Nancy την απασχολούν επίσης ζητήματα ισότητας, αλλά και κοινωνικών ανισοτήτων. Υποστηρίζει τις φίλες της όταν πέφουν θύματα bullying και αντικειμενικά μας εμπνέει. Είτε είμαστε έφηβες είτε όχι. Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς δηλώνουμε έτοιμες να πάρουμε μαθήματα από τη Nancy Brew.


featured image: Variety