Πάντα θα υπάρχουν λόγοι ώστε για μερικές ώρες να θες να ξεφύγεις από την πραγματικότητα. Δεν θα πας διακοπές; Δεν έχεις δουλειά; Δεν έχεις λεφτά; Μάλωσες με την κολλητή σου; Χώρισες; Η ζωή μας έχει αποδείξει ότι έχει πλούσια φαντασία στα μικρά ή λίγο μεγαλύτερα καθημερινά προβλήματα.

Ιδού μερικές ιδέες για να σταματήσεις να σκέφτεσαι / να scrollάρεις στα social media / να κλαις.

alone-bw-girl-love-Favim.com-2814183

Επισκέψου ένα μουσείο. Ειδικά εάν δεν είσαι ο τύπος που του αρέσουν οι επισκέψεις στα μουσεία θα εντυπωσιαστείς από το πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει αυτή η βόλτα. Θα περιηγηθείς στο παρελθόν ή θα εξετάσεις από κοντά έργα σύγχρονης τέχνης, σε κάθε περίπτωση θα σταματήσεις να σκέφτεσαι το πρόβλημα σου και όταν θα βγεις από το μουσείο θα έχεις ένα τσικ λίγο πιο καθαρό μυαλό.

Τρέξε. Είναι που σου καθαρίζει το μυαλό, είναι οι ενδορφίνες με 2-3 χιλιόμετρα τρέξιμο θα νιώθεις ότι το πρόβλημά σου έχει και άλλες προοπτικές.

Πήγαινε σε ένα μέρος που θες από καιρό. Αποκλείεται να μην υπάρχει ένα ωραίο μπαρ ή καφέ ή πάρκο στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχεις καταφέρει να πας. Τώρα είναι η ευκαιρία.

Πήγαινε σε μια παραλία. Πάρε ένα βιβλίο, ένα sandwitch, νερό και βρες μια ωραία παραλία να κάτσεις μέχρι να βαρεθείς.

Πήγαινε σε μια συναυλία. Όσο είναι καλοκαίρι οι επιλογές σου είναι πλούσιες.

Δοκίμασε νέες γεύσεις. Ή το μαγαζί με τα μπέργκερς που βλέπεις συνέχεια στο instagram. Εαν αγαπάς το φαγητό αυτό ισούται με μικρή ψυχοθεραπεία. Νέος κατάλογος, νέος χώρος, νέες γεύσεις. Πάρε και μια φίλη μαζί.

Πήγαινε ένα road trip. Πάρε έναν καλό φίλο ή φίλη κάντε έναν οδικό κύκλο στον ηπειρωτικό χάρτη, βάλτε βενζίνη, πάρτε 5 ρούχα και κάντε αυτόν τον κύκλο οδηγώντας. Θα μιλήσετε πολύ, θα γελάσετε, θα δημιουργήσετε αναμνήσεις και εσύ θα ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου.

Αναζήτησε προσφορές για να κλείσεις διακοπές. Βρες τα μέρη που θες να δεις και ψάξε στα σχετικά sites για καλύτερες τιμές διαμονής. Κοντινά νησιά όπως η Αίγινα ή οι Σπέτσες είναι μια καλή ιδέα να πας μόνος σου.

Εαν κανένα από αυτά δε σου αρέσει, κάνει ό,τι θέλεις, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.