Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο. Μπορούμε να το παραδεχτούμε όλοι. Οι παλιοί λένε ότι όπως ξεκινάει η μέρα, έτσι συνεχίζεται. Υπάρχουν μερικοί δοκιμασμένοι τρόποι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου υπέροχα, με σκοπό φυσικά αυτή να συνεχιστεί έτσι.

1. Μην πατάς snoooooze Αν βάλεις στοίχημα για μερικές μέρες με τον εαυτό σου να μην πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, θα δεις ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Τα 5′ που θέλεις να κοιμηθείς ακόμη ποτέ δε θα σε βοηθήσουν.

2. Ενυδατώσου Το να πίνεις 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πολύ σημαντικό. Όσο κοιμόμαστε το σώμα μας αφυδατώνεται και έτσι είναι πολύ σημαντικό ένα ή δύο από αυτά τα ποτήρια να τα πίνουμε αμέσως μόλις ξυπνάμε. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου ακόμη και μέχρι 24%.

3. Μην ανοίγεις το κινητό σου Το έχεις ακούσει πολλές φορές. Το ξέρεις και από μόνη σου. Δε θα χαλάσει ο κόσμος αν δεν τσεκάρεις τις εφαρμογές σου το πρωί. Το μόνο που καταφέρνεις κάθε φορά που το κάνεις, είναι να ξεκινάς τη μέρα σου με άγχος και πληροφορίες που δε σου χρειάζονται.

4. Εστίασε στη σημερινή ημέρα Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρώνεσαι στο τι έχεις να κάνεις σήμερα. Αφού σαν σωστή (και δη πετυχημένη) κυρία έχεις προγραμματίσει από εχθές το βράδυ τη μέρα σου, μείνε σε αυτήν.

5. Άνοιξε τα παντζούρια Το φυσικό φως είναι το καλύτερο διεγερτικό και η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας για να ξεκινήσει η μέρα σου όπως πρέπει. Μπορεί να πονάνε λίγο τα μάτια σου στην αρχή αλλά να είσαι σίγουρη ότι χωρίς αυτό δε θα ξυπνήσεις ποτέ πραγματικά. Γι’ αυτό φρόντισε μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι να ανοίξεις τα παντζούρια και όχι το φως.

6. Κάνε διατάσεις Κάπου εδώ είναι που γελάς. Δε θα στο εξηγήσω παραπάνω αλλά να είσαι σίγουρη ότι οι πρωινές διατάσεις θα χαλαρώσουν το σώμα και του μύες σου από τη βραδινή ακινησία. Κάτι σαν πρωινό Pilates, χωρίς το Pilates. Αν πάλι θέλεις να κάνεις πραγματικές Pilates μάθε πρώτα τα 5 πράγματα που δεν γνώριζες για το Pilates

7. Στρώσε το κρεβάτι σου Κάποιος είπε ότι το να στρώσεις το κρεβάτι σου θέλει λιγότερο από 1′ και κάνει το δωμάτιό σου να δείχνει πάντα συμμαζεμένο. Ε λοιπόν είχε δίκιο. Αυτός είναι ίσως ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να σου φτιάξει η διάθεση.

8. Σκέψου τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων  Μια τόσο απλή σκέψη μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να σου αλλάξει τη διάθεση. Δεν ξέρω αν είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, για τα μαλλιά σου που δείχνουν υπέροχα σήμερα ή για το ότι έχεις την ευκαιρία να διαβάσεις αυτό το άρθρο και ένα σπίτι να κοιμηθείς, ενώ για άλλους αυτό είναι πολυτέλεια, αλλά είμαι σίγουρη πως ό,τι και αν σε κάνει χαρούμενη, θα σου δημιουργήσει αυθόρμητα ένα ειλικρινές χαμόγελο.

9. Άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι Ξανά και ξανά και αν γίνεται ξανά. Δυνατά. Και χόρεψε. Σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να είναι όλα εδώ. Αν ξέμεινες από αγαπημένα η Μαργαρίτα είναι εδώ για να σου διδάξει τα 5 covers του Bruno Mars που ήταν καλύτερα από τα originals

10. Πιές χυμό πορτοκάλι Αν θέλεις να μάθεις το λόγο διάβασε ποια είναι τελικά η κατάλληλη ώρα για να πιεις χυμό πορτοκάλι.

11. Κάνε σεξ Ε ναι λοιπόν, το πρωινό σεξ είναι ό,τι καλύτερο. Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις πραγματικά και είναι αυτό που θα σε δέσει περισσότερο με αυτόν που έχεις δίπλα σου. Πάμε κορίτσια λίγο.