Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως ο καθένας μας έχει το δικό του μπαούλο των συναισθημάτων. Αυτό άλλοτε είναι γεμάτο και άλλοτε είναι άδειο. Η θεωρία, συνεχίζει λέγοντας πως όταν με κάποιον άνθρωπο καταφέρουμε να έχουμε τα μπαούλα μας, ταυτόχρονα γεμάτα, τότε μάλλον αυτή η σχέση είναι έτοιμη να πετύχει. Με την ενέργεια που υπάρχει σε αυτά τα κουτιά, λοιπόν, καταφέρνουμε να διατηρούμε ολοκληρωμένα και τα συναισθήματα του συντρόφου μας. Κάπως έτσι, η σχέση μας μπορεί να είναι πιο χαρούμενη αλλά και περισσότερο ικανοποιητική και για τους δύο.

Πώς να γεμίσεις άλλωστε τον άλλον, αν το δικό σου “μπιτόνι” είναι άδειο; Παρακάτω θα βρεις μερικές απλές πράξεις οι οποίες θα καταφέρουν να αλλάξουν την καθημερινότητα με το σύντροφό σου και θα κάνουν την αγάπη σας να διαρκέσει στον χρόνο.

#1 Χρησιμοποίησε τις σωστές λέξεις

Πως να κρατήσεις την αγάπη του συντρόφου σου δυνατή
www.blairschluterphotography.com

Πολλές φορές οι λέξεις καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο να είναι πολύ πιο δυνατές από τις πράξεις. Πολλές φορές ένα απλό “σε αγαπάω” ή ένα μαμαδίστικο “θέλω να είσαι καλά”, καταλήγουν να φτιάχνουν την ημέρα του συντρόφου σου, χωρίς καν να το καταλάβεις. Μην ξεχνάς να θυμίζεις στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου πόσο σημαντικός είναι για εσένα και ακόμη φρόντισε συχνά να τον επιβραβεύεις και να του δείχνεις πως είναι αρκετός. Ναι, μερικές φορές ένα μήνυμα αρκεί!

#2 Δώστε σημασία στις πράξεις

Μπορεί οι λέξεις πολλές φορές να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς τις πράξεις, μοιάζουν αλλά και είναι, ψεύτικες! Είναι πολύ σημαντικό  να καταφέρεις να συνδέεις αυτά που λες με αυτά που κάνεις. Για παράδειγμα προσπάθησε να βοηθάς τον σύντροφό σου σε αυτά που κάνει, χωρίς καν να στο ζητήσει. Να είσαι σίγουρη πως αυτή την πράξη σου θα την εκτιμήσει. Μια απλή φράση όπως το “άσε με να το κάνω εγώ για εσένα” μπορεί με σιγουριά να φέρει ένα χαμόγελο στα χείλη του. Πίστεψέ με, αξίζει!

#3 Εκτίμησε τα δώρα

Εάν και εσείς είστε ένα από αυτά τα ζευγάρια τα οποία περιμένουν γιορτές και επετείους για να κάνουν ένα δώρο ο ένας στον άλλο, τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξετε. Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύετε το μισό προϋπολογισμό του μήνα για να κάνετε ένα δώρο. Το μπιτονάκι των συναισθημάτων είναι έτοιμο να γεμίσει ακόμη και με τις πιο απλές εκπλήξεις. Για παράδειγμα, φρόντισε την επόμενη φορά που θα τελειώσει η κρέμα προσώπου του συντρόφου σου, να του πάρεις μια καινούργια. Μπορεί αυτή η κίνηση να φαίνεται μικρή, αλλά να είσαι σίγουρη πως θα τον ενθουσιάσει. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως μπορείς να ξεχάσεις τα γενέθλια ή τη γιορτή του.