Από τα manicure emergencies μπορούμε να ομολογήσουμε πως το σπασμένο νύχι είναι ένα από τα χειρότερα. Επίπονο, μας χαλάει την τέλεια εικόνα που είχαμε στα χέρια μας και μας σπάει λίγο και τα νεύρα. Ειδικά αν δεν έχεις τη δυνατότητα να τρέξεις να το φτιάξεις πρέπει να βρεις μία άμεση λύση για να σε σώσει.

Ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες για να καμουφλάρεις ένα σπασμένο νύχι. 

Άλλαξε το μήκος

Μπορεί να έχεις περάσει αρκετό καιρό να μακραίνεις τα νύχια σου αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να τα κοντύνεις όλα λίγο έτσι ώστε να δείχνουν ομοιόμορφα. Το θετικό είναι πως μπορείς να τα λιμάρεις αντί να τα κόψεις.

Άλλαξε το σχήμα

Ανάλογα με το πώς έσπασε αυτό το ένα νύχι, μπορείς να τα λιμάρεις με τον κατάλληλο τρόπο για να σώσεις το μήκος. Αν κόπηκε στην ευθεία θα τα κάνεις όλα τετράγωνα αλλά αν κόπηκε στραβά μπορείς να δοκιμάσεις να τα λιμάρεις σε σχήμα almond. 

Χρησιμοποίησε τιπ

Πλέον είναι εύκολο να βρεις σετ για νύχια και πολλά από αυτά περιέχουν και ακρυλικά τιπς για τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά θα χτίσεις πάνω στο δικό σου το μήκος που του λείπει για να φτάσει το μήκος των υπόλοιπων νυχιών. 

Χρησιμοποίησε κόλλα

Αν το σπάσιμο δεν είναι πολύ χαμηλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδική κόλλα για να κολλήσεις το σπάσιμο. Δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά σίγουρα θα βοηθήσει σε μία επείγουσα κατάσταση. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις το ίδιο μέχρι να μακρύνει αρκετά το νύχι και να φύγει το σπασμένο κομμάτι. 

Ευκαιρία για σκούρα χρώματα

Τα κοντά νύχια είναι ιδανικά για να βάψεις σκούρα χρώματα. Αντί να στεναχωριέσαι για το σπασμένο σου νύχι δες το σαν μία ευκαιρία να βάψεις το αγαπημένο σου σκούρο χρώμα στα πολύ καλοσχηματισμένα, τετράγωνα νύχια σου.