Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά, με τον τρόπο τους, με την γυμναστική, ώστε να αλλάξουν την εικόνα που έχουν οι υπόλοιποι άνθρωποι για την υγεία, το fitness και την χαρά της άσκησης. Η επιρροή τους αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρη αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αγαπούν την υγιεινή διατροφή και να επιδιώκουν ένα γυμνασμένο και υγιές σώμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γνωστοί μας fitness influencers και… δεν θα τους βρεις στα γυμναστήρια αλλά στα σόσιαλ μίντια και κυρίως στο ινσταγκραμ.

Τι κάνουν όμως αυτοί ή τι πρέπει να κάνει κάποιος για να εμπνεύσει και να παρακινήσει όλο και περισσότερους, να αγαπήσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής; 

  • Ξεκαθάρισε τους λόγους που το κάνεις. 

Για να ακολουθεί κάποιος αυτόν τον τρόπο ζωής και διατροφής σίγουρα έχει σπουδαία και σημαντικά για εκείνον, κίνητρα. Αυτά μπορεί να είναι είτε προβλήματα υγείας που διορθώνονται με την άσκηση και τη σωστή διατροφή, είτε προβλήματα βάρους. Ξεκαθάρισε λοιπόν το “γιατί” σου και μετέφερε το και στους άλλους και τότε σίγουρα θα μπορέσεις να τους εμπνεύσεις.

  • Τα κατάφερα εγώ, μπορείς και εσύ!”

Κάνε γνωστή την προσωπική σου ιστορία. Το “γιατί” σου δηλαδή. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Απλά να είσαι ειλικρινής. Μίλησε όσο προσωπικά θέλεις και αντέχεις. Πολλοί θα ταυτιστούν με σένα και την εμπειρία σου και θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά σου. Μπορείς να αναφέρεις ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετώπισες και τον τρόπο και χρόνο που το έλυσες, με όσες λεπτομέρειες θεωρείς εσύ χρήσιμες. Έτσι,θα δώσεις την ελπίδα ότι αυτό που κάποιος αντιμετωπίζει ως πρόβλημα, έχει λύση! Γιατί ίσως αυτό είναι που δίνει την μεγαλύτερη ώθηση για να ξεκινήσει κανείς την προσπάθειά του. Η ελπίδα για το αποτέλεσμα.

  • Next step: social media

Τα σοσιαλ μίντια είναι ένας εύκολος τρόπος να σε γνωρίσει περισσότερος κόσμος και να δει τις προτάσεις σου. Κάνε σωστή χρήση όμως. Να ποστάρεις τακτικά αλλά όχι τόσο συχνά, πράγμα που μπορεί να γίνει κουραστικό και απωθητικό για αυτούς που σε ακολουθούν. Προσπάθησε ώστε αυτά που ανεβάζεις να είναι κατατοπιστικά, συμβουλευτικά και όσο γίνεται λιγότερα προσωπικά. Σίγουρα θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση και θα αφορούν περισσότερο κόσμο.

Διάβασε περισσότερα για το  fitness

  • Διαφημίσου

Είναι κοινό μυστικό ότι όσο περισσότεροι ακούσουν για σένα, τόσο περισσότεροι θα θελήσουν να σε ακολουθήσουν και να δουν τι έχεις να τους πεις. Θα μπορούσες να γράψεις ένα μικρό κείμενο για σένα και τις προτάσεις σου. Φρόντισε να είναι “ιδιαίτερο”, να έχει το κάτι παραπάνω αλλά να μην είναι υπερβολικό. Δημοσίευσε το στους λογαριασμούς σου στα σόσιαλ ή στο προσωπικό σου μπλογκ.