Οι πρώτες εντυπώσεις, κακά τα ψέματα, αποτελούν ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στις ανθρώπινες σχέσεις: Πρώτο ραντεβού, συνέντευξη για δουλειά και γενικότερα γνωριμίες με καινούργια άτομα… Όλοι θέλουμε να βγάζουμε προς τα έξω τον καλύτερο μας εαυτό. Το πρόβλημα όμως, έγκειται στο γεγονός ότι οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργούνται σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Δευτερόλεπτα όμως, που αποτελούν ορόσημο για την πορεία της σχέσης με τα εκάστοτε άτομα. Αν λοιπόν έχεις σκοπό να κερδίσεις το παιχνίδι της πρώτης εντύπωσης, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ακολουθήσεις σωστά τους πιο κάτω επικοινωνιακούς κανόνες:%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%8d%cf%80

  1. Dress to impress (όπως λένε και οι Άγγλοι)

 Κάθε περίσταση απαιτεί και το κατάλληλο outfit. Και εδώ δε τίθεται θέμα σαφώς ακριβών η φθηνών κομματιών, αλλά η ικανότητα να διακρίνεις πως πρέπει να ντυθείς ανάλογα με την περίσταση. Όπως δεν πρέπει να σκάσεις μύτη σε συνέντευξη για δουλειά με τη σαγιονάρα, προφανώς δε θα κάνεις δυναμική εμφάνιση στην παραλία με τη γόβα στιλέτο. Ενδέχεται να χρειαστείς ορισμένο χρόνο για να κρίνεις πως πρέπει να ντυθείς. Μη τον τσιγκουνευτείς καθόλου. Η απλή, η περιποιημένη και η καθαρή εικόνα του εαυτού θα αποτελέσει την τριλογία της επιτυχίας σου.

  1. Δείξε άνετη

Καλά δεν είπαμε να ριλαξάρεις στον πρώτο καναπέ που θα βρεις μπροστά σου με χέρια-πόδια στην ανάταση. Αλλά να δείξεις ένα άτομο, το οποίο είναι πρόθυμο να συνάψει σχέσεις. Μην έχεις σταυρωμένα τα χέρια στο σώμα σου, καθώς αυτή η στάση φανερώνει θέση άμυνας. Η γλώσσα του σώματος θα πρέπει να προδίδει την θετική σου προσέγγιση απέναντι το άτομο που βρίσκεται απέναντι σου.

  1. Χαμογέλασε

Και όμως, το χαμόγελο διαδραματίζει βαρυσήμαντο ρόλο στο επικοινωνιακό παιχνίδι της πρώτης γνωριμίας. Αποτελεί άλλωστε μια από τις πιο πρόσχαρες και ζεστές χειρονομίες, που μόνο θετικά θα μπορούσε να εκληφθεί, εκτός και αν φανερώνει υποκρισία είτε ειρωνεία.

  1. Χαιρέτησε με μια σταθερή και δυνατή χειραψία 

           Δε χρειάζεται ντε και καλά να σπάσεις δάκτυλα αλλά ούτε και από την άλλη να κάνεις σάμπως και χαιρετάς το καπετάνιο της καρδιάς σου ανεμίζοντας ένα μαντιλάκι. Θα προβείς σε ένα είδος χειραψίας που εμμέσως θα υποδηλώνει προθυμία να γνωρίσεις το άτομο που βρίσκεται απέναντι σου. (Την ένταση θα τη βρεις εσύ) Χαιρέτισε και ρώτησε τον άλλο πως είναι/πως αισθάνεται για να του δείξεις το ενδιαφέρον σου χωρίς να πετάγεσαι κατευθείαν στο θέμα σαν να είσαι με το φόβο ότι θα ξεχάσεις το ποίημα που θα πεις στο θεατράκι του σχολείου σου.

  1. Άκουσε

       Άκου προσεκτικά το συνομιλητή σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος που πιθανόν να σε καταβάλει και σκέψου ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει ομαλά ακολουθώντας τη δική της μοναδική ροή. Αντί να προσπαθήσεις να αποστηθίσεις απαντήσεις που πιθανόν να μην ερωτηθείς  καν στο τέλος, προσηλώσου στη συζήτηση και εντυπωσίασε το συνομιλητή σου με την ετυμολογία σου.