Η κρεβατοκάμαρα αποτελεί το βασίλειο κάθε ανθρώπου. Είναι ο προσωπικός μας χώρος και φυσικά εκεί που περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας, αφού εκεί κοιμόμαστε. Της αξίζει λοιπόν να βρίσκεται πάντα στα καλύτερά της. Μάλιστα αν παρατηρήσεις είναι ένας χώρος όπου εξελίσσεται μαζί μας. Ανάλογα με την ηλικία οι ανάγκες και το στυλ αλλάζουν.

Παρακάτω μπορείς να βρεις tips για να διαμορφώσεις τον δικό σου χώρο ανάλογα με την ηλικία σου.

 … Στα 18 

Μόλις τελείωσες το σχολείο και πλέον είσαι περήφανη που ο νέος σου τίτλος, αυτός της φοιτήτριας, συνοδεύεται από την μετακόμισή σου σε μια νέα πόλη, στο δικό σου σπίτι. Η εφηβική ζωή, όπως και το δωμάτιο, είναι πλέον μόνο αναμνήσεις κι εσύ αναζητάς τα κατάλληλα έπιπλα για να φτιάξεις την πρώτη σου, ενήλικη κρεβατοκάμαρα. Το πιο πιθανό είναι να έχεις περιορισμένο budget, έτσι εκτός από την αγορά ενός διπλού κρεβατιού τα περισσότερα έπιπλα θα έρθουν από το πατρικό σου. No worries τα μικροαντικείμενα είναι που θα κάνουν τη διαφορά. Επένδυσε σε ένα ξεχωριστό φωτιστικό για το κομοδίνο σου, μερικά κάδρα με quotes για τον τοίχο και φυσικά νέα λευκά είδη.

1-custom

…Στα 28 

Μια ηλικία κλειδί. Έχεις πλέον κατασταλάξει πιο είναι το στυλ σου και το πιθανότερο είναι να ετοιμάζεσαι να συγκατοικήσεις με τον φίλο σου. Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κοινού σας σπιτιού και ο χώρος που πρέπει να αποπνέει ρομαντισμό, άνεση και να σε χαλαρώνει. Αν το στυλ σας δεν είναι ίδιο επιλέξτε ένα κρεβάτι σε ουδέτερο σχέδιο και χρώμα έτσι ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Σε αυτή τη δεκαετία της ζωής σου οι ανάγκες μεγαλώνουν και εκτός από το διακοσμητικό χαρακτήρα του δωματίου πρέπει να κοιτάξεις και το πρακτικό κομμάτι. Έτσι μια συρταριέρα, ένας καλόγερος και έξτρα αποθηκευτικός χώρος είναι προτεραιότητα. Επίσης ίσως θέλεις να δημιουργήσεις διάφορα επίπεδα στο κρεβάτι. Πώς θα το πετύχεις; Με πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια και μια fluffy κουβέρτα… ατάκτως ριγμένη.

 2-custom

… Στα 38  

Μέσα στην τελευταία δεκαετία πολλά άλλαξαν στη ζωή σου. Το πιθανότερο είναι να έχεις γίνει μαμά και η ζωή σου να τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Σε αυτή την ηλικία έχεις καλύψει διακοσμητικά τον χώρο της κρεβατοκάμαρας με όλα τα βασικά έπιπλα, φωτιστικά κλπ. Είναι καιρός λοιπόν να ανανεώσεις τον χώρο σου με μερικές όμορφες πινελιές. Για παράδειγμα ένα νέο κεντρικό φωτιστικό ή η δημιουργία μιας γωνιάς διαβάσματος με μια άνετη πολυθρόνα και ένα υποπόδιο.  Επίλεξε ποιοτικά μικροέπιπλα που θα μπορέσεις να τα κρατήσεις για χρόνια.

3-custom

… Στα 48  

Σε αυτή τη δεκαετία η ποιότητα έχει πρωταρχικό ρόλο. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει αρκετά και ο κίνδυνος ζημιών έχει ελαχιστοποιηθεί. Θέλεις πλέον να κοιμάσαι καλά, το σώμα σου να ξεκουράζεται και να ασχοληθείς και πάλι με τον εαυτό σου. Η αγορά ενός νέου στρώματος ή κρεβατιού είναι για σένα ανάγκη. Επίσης αν μένεις σε δικό σου σπίτι, μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το walk in closet που πάντα ονειρευόσουν; Αν πάλι όχι, μια custom made βιβλιοθήκη στην κρεβατοκάμαρα που θα φιλοξενεί τη συλλογή των βιβλίων σου είναι ιδανική.

4-custom

www.luthers.gr  /  www.facebook.com/luthers.gr  /  instagram: luthers.gr

φωτογραφίες: 1: aspynovard.co | 2:www.housetrends.com| 3: immyandindi.com.au| 4: www.popsugar.com