Η βρετανική, νεανική σειρά του 2019 Pure, αγγίζει θέματα ευαίσθητα και σημαντικά, με τρόπο χιουμοριστικό. Eίναι από αυτές τις σειρές που βλέπονται με μία ανάσα αφού έχει μόλις έξι επεισόδια.

Η εφημερίδα The Guardian περιγράφει τη σειρά ως μία περίτεχνη κωμωδία σχετική με το σεξ και την ψυχική υγεία. Ενώ το περιοδικό Elle την αναφέρει ως μία μίξη των σειρών “Sex Education” και “Skins”.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την εικοσιτετράχρονη και ευφυή Marnie, η οποία τις τελευταίες 3,672 μέρες, έχει συνεχώς περίεργες σεξουαλικές σκέψεις.

Αυτό που πιστεύει, είναι πως είναι εθισμένη στο σεξ και θεωρεί τη ζωή της ένα μυστήριο. Η ίδια δεν το ξέρει αλλά έχει έναν ιδιαίτερο τύπο ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής με την ονομασία Pure O.

Νιώθοντας απεγνωσμένη στην προσπάθεια της να βρει τι είναι αυτό που της συμβαίνει. Έπειτα από μία φαντασίωση που έχει με τους γονείς της, φεύγει από τη Σκωτία με προορισμό το Λονδίνο. Εκεί δεν ξέρει κανέναν, αποφασίζει όμως να κάνει μία καινούργια αρχή και να χτίσει μία νέα ζωή.

Τα 6 επεισόδια του Pure περιγράφουν τη ζωή της Marnie με έναν συγκεκριμένο τύπο OCD

Στην ουσία, η σειρά αναφέρεται στην ανακάλυψη του ίδιου μας του εαυτού, στη φιλία, και στο πώς να αγαπάμε. Είναι μία ιστορία διαφορετική από όσες έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι μία ιστορία μέσω της οποίας επέρχεται η ωριμότητα.

Η πλοκή βασίζεται στη βιογραφία της Rose Cartwright και στο ομότιτλο βιβλίο της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Charly Clive, και η Marnie είναι ο πρώτος της ρόλος στη μικρή οθόνη. Η Charly, καταφέρνει και υπηρετεί με μεγάλη επιδεξιότητα αυτόν το ρόλο, αιχμαλωτίζοντας την απόλυτη φυσικότητα αλλά και απελπισία της διαταραχής, δίχως να διακωμωδεί την κατάσταση. Επίσης, ένας από τους συμπρωταγωνιστές της στη σειρά είναι ο Joe Cole, γνωστός και ως John Shelby από τη σειρά “Peaky Blinders”.