Ρεαλιστικά, τώρα. Βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας. Αυτό το γεγονός από μόνο του, αλλά και τα συνεπακόλουθά του, είναι λογικό να μας προκαλούν άγχος. Πολλές φορές όμως το άγχος μετατρέπεται με εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες σε πανικό. Θα μείνουμε υγιείς; Θα συνεχίσουμε να έχουμε τις δουλειές μας και να μπορούμε να πληρώσουμε το ενοίκιό μας; Θα ξαναγκαλιάσουμε ποτέ τους φίλους μας. Όλο αυτό το τρένο σκέψης μπορεί εύκολα να οδηγήσει στον απόλυτο πανικό αυτός με τη σειρά του στην απώλεια ελέγχου.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βγει από αυτό το πνευματικό και συναισθηματικό χάος; Ακολουθώντας τη μέθοδο της Marianne Power

Η Marianne Power είναι η συγγραφέας του βιβλίου, Help Me!. Πρόκειται για ένα περισσότερο χιουμοριστικό ανάγνωσμα που με έναν τρόπο καταφέρνει να σε αγγίξει. Πραγματεύεται το θέμα της αυτο-βοήθειας, το οποίο δυσκολεύει αρκετούς ανθρώπους εκεί έξω.

Ωστόσο, η Power για να βοηθήσει τον εαυτό της και τους άλλους να “αποβιβαστούν” από το τρένο σκέψης του πανικού, δε χρησιμοποιεί κάποιο τρικ από το βιβλίο της, αλλά από ένα άλλο βιβλίο. Συγκεκριμένα, το Power of Now του Eckhart Tolle.

Όλα ξεκινούν με μια απλή ερώτηση: έχω κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή;

Η αλήθεια είναι πως όσο αρνητική οπτική κι αν έχεις για τα πράγματα, όταν τα διαχωρίζεις λίγο, η απάντηση που δίνεις είναι όχι. Για αυτό αυτή η προσέγγιση είναι αποτελεσματική

Ο Tolle λέει πως ανησυχούμε τόσο πολύ για τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν αλλά όταν πραγματικά συμβαίνουν, καταλήγουμε ικανοποιημένη με το πόσο σωστά τα διαχειριστήκαμε. Αυτή υποστηρίζει η Power και αυτό αποδεικνύει και το πόσο υπέροχη είναι η ζωή. Συνεχίζεται και εμείς τη διαχειριζόμαστε εξαιρετικά, παρόλο που αλλάζει συνεχώς.

Δες το βίντεο με την Power να σου εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο του ‘body scan’

Την επόμενη φορά που θα “πιαστείς” σε μια σειρά αρνητικών σκέψεων δώσε μια ευκαιρία στο τρικ του Tolle. Μέχρι τότε, μπορείς να παραγγείλεις και το Power of Now, ώστε να αποκτήσεις μια νέα οπτική σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση της ζωής.

 featured image: her.ie