Αποδεικνύεται ότι το κοτόπουλο και η caprese είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο.

Μετάτρεψε την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτα, βασιλικό και μοτσαρέλα σε ένα πλήρες γεύμα με ζουμερό ψητό κοτόπουλο και φρέσκο ​​καλαμπόκι.

Τι θα χρειαστείς:

Λάδι

1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί

3 κ.σ. συν 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, χωρισμένα

αλάτι και πιπέρι

1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κούπα καλαμπόκι

1 κούπα πράσινα και κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

250 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

200 γρ μεσαίες και μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

1/4 της κούπας μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού

Πώς να το φτιάξεις:

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τη σχάρα με λάδι. Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το ξύδι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι, με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί, 4 έως 6 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο, τις ντομάτες σε φέτες και τη μοτσαρέλα σε μία πιατέλα. Ρίχνουμε ένα κουτάλι από το μείγμα καλαμποκιού και τυχόν χυμούς από το μπολ και μετά πασπαλίζουμε με βασιλικό.