Τα πρώτα πράγματα που κάνεις όταν ξυπνάς είναι αυτά που θα σου δίνουν το ρυθμό για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Ο Frank Lipman, MD, εκπρόσωπος της ενωτικής ιατρικής, ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας wellness Be Well, μοιράζεται μαζί μας κάποιες βασικές καθημερινές κινήσεις που, εφόσον τις υιοθετήσεις, θα ξεκινάς κάθε μέρα σου με καλύτερη διάθεση.

Αυτά τα απλά βήματα θα ανανεώσουν τον τρόπο που ξυπνάς, θα προσθέσουν μια δόση detox τη στιγμή που τη χρειάζεσαι πραγματικά και θα θέσουν τον τόνο για μια καλύτερη μέρα.

Ενυδατώσου με νερό και λεμόνι

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι να πιεις ένα ποτήρι χλιαρό νερό με φρεσκοστυμμένο λεμόνι. Αφυδατωνόμαστε στη διάρκεια της νύχτας καθώς το σώμα ασχολείται με τις διαδικασίες αποτοξίνωσης, οπότε είναι σημαντικό να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις. «Το μείγμα αυτό θα προσφέρει στο σώμα σου ενυδατικούς ηλεκτρολύτες με τη μορφή καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου». Ο χυμός λεμονιού βοηθά το συκώτι να παράξει περισσότερα ένζυμα, τα οποία υποστηρίζουν την πέψη και το ενθαρρύνουν να αποβάλει τις τοξίνες, ενώ η βιταμίνη C δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Κάνε στροφές

Έχεις ακούσει πως είναι καλό να τεντώνεσαι μόλις ξυπνάς το πρωί, ο δρ Lipman όμως συμβουλεύει να επικεντρωθείς κυρίως σε στάσεις της yoga με στροφές. Οι στροφές διεγείρουν την πέψη και την αποβολή, ενισχύοντας τη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός σου για το υπόλοιπο της ημέρας. «Πολλές πεπτικές δυσκολίες προέρχονται από το άγχος» υποστηρίζει ο δρ Lipman, «οπότε με τις συστροφές της κοιλιάς και παίρνοντας βαθιές ήρεμες ανάσες, μπορούμε να χαλαρώσουμε τους μυς και το διάφραγμα, επιτρέποντας στο πεπτικό σύστημα να κάνει καλύτερα τη δουλειά του».

Διάβασε περισσότερο στο shape.gr