Μπορούν οι άντρες και οι γυναίκες να είναι μόνο φίλοι; Η απάντηση είναι όχι: δεν μπορουν να είναι 100% πλατωνικοί φίλοι διοτι ο βιολογικός προγραμματισμός του άντρα πάντα θα του προξενεί σκέψεις που ξεπερνούν το φιλικό επίπεδο. Οι γυναίκες μάλλον μπορούν καλύτερα να διαχωρίσουν τους άντρες στην κατηγορία ‘μόνο φίλοι’ ενώ οι άντρες όχι.

Μεγαλώνοντας, ήμουν πάντα το καλό παιδί. Ο κολλητός. Ο ‘είσαι σαν αδερφός μου’. Και επιτρέψτε μου να παραδεχτώ πως δεν μου άρεσε. Πολλοί απο τους φίλους μου βρίσκονταν στην ίδια φάση, αλλά υπήρχε μια σημαντική διαφορά. Εκνευρίζονταν με τα κορίτσια για αυτό, ενώ εγώ αποδεχόμουν την ήττα μου και συνέχιζα να περνώ χρόνο με τα κορίτσια στο σχολείο – ως φίλοι.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι αντί να φωνάζω πόσο μισώ τις γυναίκες, αποφάσισα να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί τους και να τις καταλάβω. Μεγάλωσα με πολλές γυναίκες γύρω μου και έτσι ένιωθα άνετα μαζί τους και πάντα με ενδιέφερε να τις ακούσω.

Όταν τρώγαμε όλοι μαζί τις Κυριακές, προτιμούσα να κάθομαι μαζί με τις γυναίκες αντί να φωνάζω για το ποδόσφαιρο μαζί με τους άντρες. Για μένα, το να περνώ χρόνο μαζί με τις γυναίκες φάνταζε ως πρόκληση. Δεν ήθελα να πίνω μπύρες και να μαλώνω για το οφσάιντ.

Τώρα, ως ενήλικας ακόμη πιάνω τον εαυτό μου να τα πηγαίνει καλύτερα με τις γυναίκες παρά με (μερικούς) άντρες. Συνήθως βρίσκομαι μαζί με γυναίκες – και τις περισσότερες φορές είμαι ο μόνος άντρας στην παρέα.

‘Αλλά εαν οι άντρες και γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι, τότε τί;’

 Μπορούν άντρες και γυναίκες να είναι μόνο φίλοι; Λοιπόν, αυτό που λέω είναι πως μπορείς να επιλέξεις να ‘αγνοήσεις΄την ορμή να κοιμηθείς με οποιαδήποτε γυναίκα κοιτάζει προς το μέρος σου. Βάλε προτεραιότητα στις σκέψεις και τα συναισθήματα σου.

Εν αντιθέσει, επέλεξε να γίνεις φίλος με τις γυναίκες γύρω σου. Οι γυναίκες μπορούν να σου προσφέρουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης για τη ζωή, πολύ πιο διαφορετικό απο εκείνον των αντρών. Έχουν διαφορετικές εμπειρίες και προκλήσεις απ’ οτι εμείς (και το αντίστροφο), συζητούν για διαφορετικά θέματα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα διευρύνουν τους ορίζοντες σου. Επίσης, θα σε βοηθήσουν και με τις συμβουλές τους στον τομέα των σχέσεων.

Έχοντας γυναίκες φίλες, θα γνωρίσεις καλύτερα το αντίθετο φύλο. Τι τους αρέσει και τι όχι, τι απολαμβάνουν, τι μισούν καθώς και πώς να συμπεριφερθείς στη γυναίκα που σε ενδιαφέρει.

Οι άντρες και οι γυναίκες επικοινωνούν διαφορετικά – και όπως γίνεται με κάθε νέα γλώσσα, ο καλύτερος τρόπος για να τις γνωρίσεις είναι να μπεις στα βαθιά.

Αν βρισκόμουν στο Los Angeles και κυνηγούσα κάθε όμορφη γυναίκα που έβλεπα, με μοναδικό σκοπο να κοιμηθώ μαζί της, σε κάποια φάση θα έμενα μόνος διοτι όλες θα πίστευαν πως το μόνο που θέλω είναι να τις πάω στο κρεβάτι. Βαρετό.

Αυτό που λέω είναι οτι προτιμώ να δημιουργήσω μια φιλία με ουσία παρά να είμαι ο λιγούρης της υπόθεσης. Αν ξεκινήσεις να προσεγγίζεις άτομα με αυτό το σκεπτικό στο μυαλό, τότε και οι ίδιοι θα είναι πιο ανοιχτοί στο να επικοινωνήσουν μαζί σου και να σε γνωρίσουν.

Πολλοί άντρες με ρωτούν πώς γίνεται να περνώ τόσο χρόνο δίπλα σε όμορφες γυναίκες, και η απάντηση είναι πολύ απλή. Έχουν συνηθίσει να τις βομβαρδίζουν άντρες που το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν μαζί τους.

Θα διαπιστώσετε οτι νιώθουν πολύ πιο άνετα με ετεροφυλόφιλους άντρες που δεν έχουν τον παραπάνω σκοπό.

Αν στη συνέχεια υπάρξει έλξη και απο τις δυο πλευρές, τότε αυτό θα αναπτυχθεί με τον καιρό σε κάτι πολύ όμορφο και μαγικό. Γιατί; Επειδή θα καταλήξεις με κάποια που γνωρίζεις ήδη και που όταν βρίσκεστε μαζί περνάτε καλά.

Να είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι αυθεντικός. Φρόντισε τους άλλους. Επικοινώνησε μαζί τους. Γίνετε φίλοι.

Μετάφραση: Δήμητρα Καρατζά