Όσο οι δεκαετίες κυλούν, τόσο αναγνωρίζουμε ανθρώπους που επηρέασαν μοναδικά τον κόσμο του beauty. Αναφερόμαστε τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες. Και ας μη γελιόμαστε. Δεν είναι υποχρεωτικά πρόσωπα με απαράμιλλη ομορφιά. Ή με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Πρόκειται περισσότερο για προσωπικότητες που με την προσωπικότητα και το στυλ τους κατόρθωσαν να αλλάξουν πρότυπα. Να φέρουν έναν νέο, φρέσκο αέρα και να επαναπροσδιορίσουν διαχρονικά κριτήρια της beauty community. Αυτό ακριβώς είναι που προσδιορίζει τα διαχρονικά beauty icons. Η ικανότητα να αφήσει το στίγμα του αναλλοίωτο μέσα στις δεκαετίες, δίχως να σταματήσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στον απαιτητικό χώρο της ομορφιάς.

Ας θυμηθούμε ορισμένα beauty icons, διαφορετικών δεκαετιών που κατόρθωσαν να αφήσουν το στίγμα τους και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης.

Marilyn Monroe

Στο λεξικό, δίπλα στη λέξη έμπνευση θα έπρεπε να βρίσκεται φωτογραφία της Monroe. Η κατά κόσμον κυρία Norma Jean Motrenson, κατάφερε όχι μόνο να κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί της στα 50’s, όπου μεσουράνησε, αλλά κάτι περισσότερο. Να αποτελέσει ένα διαχρονικό Beauty icon, μια αναφορά-ορόσημο ακόμα μέχρι τις μέρες μας. Να είναι ο ορισμός της κοριτσίστικης, σχεδόν παιχνιδιάρικης, θηλυκότητας.

time.com

Madonna

Η κυρία Ciccone είναι ο ορισμός της γυναίκας-χαμαιλέοντα. Εδώ και δεκαετίες καταφέρνει να βρίσκεται στο επίκεντρο, όσον αφορά τον κόσμο του beauty, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του icon. Χωρίς να εντάσσεται στους στείρους ορισμούς περί ομορφιάς, καταφέρνει να αποτελεί έμπνευση, επαναπροσδιορίζοντας τα πρότυπα με μεγάλη επιτυχία.

mylife.offstyle.com

Twiggy

Το ξακουστό μοντέλο των 60’s δεν μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Με ύψος γύρω στο 1,70 και λεπτά, σχεδόν παιδικά χαρακτηριστικά, κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της ρεύμα. Θεωρείται δικαίως ένα από τα beauty icons καθώς έδωσε το έναυσμα για τη φρενίτιδα των μεγάλων βλεφαρίδων και του έντονου, μαύρου eyeliner. Το όλο πακέτο συνδυαζόταν από ένα ανδρόγυνο, μίνιμαλ στυλ.

motherlode.com

Prince

Ο εμβληματικός μουσικός και τραγουδιστής άφησε το στίγμα του εκτός από τη μουσική βιομηχανία και στο χώρο της μόδας και αποτέλεσε πρότυπο με τις εμφανίσεις του. Χρησιμοποιώντας make-up για τις on stage εμφανίσεις του, κατόρθωσε να ταρακουνήσει τα στεγανά και να (από)δείξει ότι ο τρόπος έκφρασης για τον καθένα μας είναι μοναδικός.

americansongwritter.com

featured image: Medium