Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού. Οι Καρκίνοι είναι πολύ διαισθητικοί και οι ψυχικές τους ικανότητες εκδηλώνονται εύκολα: Για παράδειγμα, οι Καρκίνοι μπορούν να νιώσουν αβίαστα τις ενέργειες μέσα σε ένα δωμάτιο. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και εξαιρετικά αυτοπροστατευτικοί.

Όπως και το σύμβολό τους έτσι κι εκείνοι καλύπτονται από σκληρό εξωτερικό περίβλημα. Στην αρχή μοιάζουν ψυχροί ή απόμακροι. Με τον καιρό, όμως, οι Καρκίνοι αποκαλύπτουν την ευγενική τους φύση, τη γνήσια συμπόνια που τους διακατέχει και τις μυστικιστικές τους ικανότητες. Δώσε λίγο χρόνο για να τους γνωρίσεις καλύτερα, είναι η πιο σωστή συμβουλή στους άλλους όσον αφορά έναν Καρκίνο.

Ο Καρκίνος κυβερνάται από τη σελήνη, το ουράνιο σώμα που αντιπροσωπεύει την άνεση, την αυτοφροντίδα και τις μητρικές ενέργειες. Τους αρέσει να δημιουργούν άνετους, ασφαλείς χώρους που χρησιμεύουν ως προσωπικά τους καταφύγια και μετά περνούν πολύ χρόνο σε αυτούς.

Οι Καρκίνοι νοιάζονται βαθιά για την οικογένειά τους και υιοθετούν γρήγορα ρόλους φροντίδας.

Αλλά όταν οι Καρκίνοι επενδύουν σε κάποιον συναισθηματικά, κινδυνεύουν να θολώσουν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της φροντίδας και του ελέγχου.

Οι Καρκίνοι προσελκύουν φίλους και εραστές μέσω της πίστης, της αφοσίωσης και του συναισθηματικού τους βάθους. Είναι εξαιρετικοί οικοδεσπότες και απολαμβάνουν τη διασκέδαση. Δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπούν περισσότερο από ένα σπιτικό γεύμα.

Εάν δεν είσαι λάτρης της προσκόλλησης του Καρκίνου στο σπίτι, αυτό μπορεί να είναι λίγο πρόβλημα. Όπως και ένα καβούρι έτσι και οι Καρκίνοι αποφεύγουν την άμεση σύγκρουση, αλλά αν χρειαστεί μπορούν να επιτεθούν.

Ίσως να είναι δύσκολο να πείσεις έναν Καρκίνο να μιλήσει ανοιχτά για αυτό που τον ενοχλεί, αλλά αν μπορείς να το πετύχεις χωρίς να τον κάνεις να νιώσει ότι απειλείται, θα χτίσετε μεταξύ σας μακροχρόνια εμπιστοσύνη.