Η Priyanka Chopra μίλησε στο Harper’s Bazaar και αποκάλυψε ότι πολλά από αυτά που γνωρίζει για την περιποίηση του δέρματος τα έχει μάθει από τη μητέρα της.

«Από τότε που ήταν κοριτσάκι (η μητέρα της), πάντα πρόσεχε το δέρμα της και με έκανε να συνειδητοποιήσω αρκετά νωρίς τη σημασία αυτού», λέει. «Φυσικά, όταν είσαι νέος δεν ακούς τόσο πολύ, αλλά όσο μεγάλωνα, έβλεπα ότι όλα αυτά τα μικρά κόλπα και μυστικά είχαν ενσωματωθεί στο δέρμα μου».

Όταν η Chopra άρχισε να συμμετέχει σε καλλιστεία στα τέλη της εφηβείας της, η μητέρα της ήταν αποφασισμένη να μην την αφήσει να αμελήσει την περιποίηση της επιδερμίδας της. «Πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα σας πολύ πολύ καλά πριν πάτε για ύπνο – μιας και εκείνες οι ώρες είναι που το δέρμα σας αναπνέει» εξηγεί η μητέρα της. Και οι δύο κυρίες είναι υπέρμαχες του βιολογικού ελαίου καρύδας, το οποίο χρησιμοποιούν για να απομακρύνουν το μακιγιάζ και αναφέρουν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσεις είναι να το αφήσεις στο πρόσωπό σου για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να το αφαιρέσεις με μια υγρή πετσέτα ώστε την ίδια στιγμή να απολεπίζει αλλά και να ενυδατώνει το δέρμα. «Και αφαιρεί όλο το μακιγιάζ και βοηθά με το ξηρό δέρμα», λέει η Chopra.

Το δίδυμο μητέρα-κόρη επίσης προτείνει μια παραδοσιακή ινδική μάσκα προσώπου που ονομάζεται Ubtan, στην οποία η Chopra αποδίδει την ολική αναδόμηση του δέρματός της από οποιαδήποτε ατέλεια ή πρόβλημα μπορεί να είχε (συμπεριλαμβανομένου ενός φρικτού ηλιακού εγκαύματος που κληρονόμησε στα γυρίσματα μιας ταινίας).

Μάσκα Ubtan

Υλικά

*Αλεύρι ολικής άλεσης

*Κουρκουμάς

*Χυμός λάιμ

*Γιαούρτι

*Ροδόνερο

Δες ακόμα: Να ευχαριστήσουμε την Kate Hudson που μας θύμισε να αφήνουμε το κινητό όταν έχουμε πιει
featured photo: Times of India