Ένα cocktail παραπάνω μέσα στο Σαββατοκύριακο ή ένα μεσοβδόμαδο ξενύχτι αρκεί για να ξυπνήσεις με πρήξιμο κάτω από τα μάτια σου.

Όποια εναλλακτική κι αν επιλέξεις, λογικά θα συνεχίσεις με την κρέμα ματιών σου. Και ειδικά όταν έχεις πρήξιμο, μια πλούσια στρώση κρέμας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Ή μήπως όχι;

Παρά τα πολλαπλά οφέλη που έχει η κρέμα ματιών για το ευαίσθητο δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή, η χρήση της σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο ότι το δέρμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πάρα πολύ λεπτό. Τόσο, που μπορείς να το σκεφτείς σαν ένα χαρτομάντηλο. Έτσι, όταν βρέξεις μια γωνία ενός χαρτομάντηλου με νερό, το απορροφά κατευθείαν. Ακριβώς αυτό κάνει και το δέρμα κάτω από τα μάτια. Με το που εφαρμόσεις την κρέμα σου, την απορροφά αμέσως.

Μέχρι στιγμής όλα ακούγονται καλά. Άλλωστε θες το δέρμα σου να απορροφήσει όλη την ενυδάτωση της κρέμας.

Το πρόβλημα ξεκινά αν βάλεις περισσότερη ποσότητα κρέμας. Τότε το δέρμα δεν μπορεί να την απορροφήσει αλλά ούτε και να την αποβάλλει.

Έτσι, το προϊόν «κάθεται» πάνω στην επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει πρήξιμο. Μάλιστα, εάν εφαρμόζεις συχνά περισσότερο προϊόν απ’ όσο χρειάζεται, μπορεί να δημιουργηθεί χρόνιο πρήξιμο λόγω του βάρους από το προϊόν στην περιοχή. Επίσης, το φράξιμο των πόρων κάτω από τα μάτια μπορεί να δημιουργήσει Μηλιά, μια πάθηση όπου εμφανίζονται πολύ μικρά σημαδάκια σαν λευκά σπυράκια. Και τα δύο ανεπιθύμητα αποτελέσματα θεραπεύονται με τη βοήθεια ειδικού, αλλά γιατί να μην τα αποτρέψουμε από το να δημιουργηθούν;

Η λύση είναι απλή, και δεν είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς την κρέμα ματιών σου

Προτίμησε, όμως, μια κρέμα με λεπτόρρευστη υφή σαν τζελ, με βάση το νερό. Επίσης, εφάρμοσε μικρή ποσότητα σε κάθε χρήση, όχι μεγαλύτερη από έναν κόκκο ρυζιού και στα δύο μάτια. Παρόλο που φαίνεται ελάχιστη, είναι αρκετή ποσότητα ακόμα και μετά τα πιο ξέφρενα ξενύχτια σου.

Εφάρμοσε την κρέμα με τον παράμεσο (ring finger) αφού έχει το πιο ελαφρύ άγγιγμα. Εάν τα μάτια σου είναι πρησμένα, μπορείς να κάνεις ελαφρύ μασάζ με απαλές κυματιστές κινήσεις σε όλη την περιοχή. Τέλος, εάν θες κάτι λίγο πιο δραστικό από το δάχτυλο σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ice globes ή δυο κουτάλια που έχεις αφήσει στο ψυγείο όπως επίσης και μια τζελ μάσκα ματιών.