Τα ανθρώπινα χέρια έχουν την ικανότητα να δένουν ντελικάτα τα πιο λεπτά υλικά και να δημιουργούν μικρούς θησαυρούς. Σκέψου ένα κορίτσι που ονειρεύεται και χρησιμοποιεί τα υλικά της για να ζωντανεύει κάθε μικρή και μεγάλη παραμυθένια ιστορία και  θα έχεις μπροστά σου το “Pretty little things” και την ρομαντική του ιδιοκτήτρια.

12552793_913818572059705_2554394395789130084_n

Μίλησε μας για το κορίτσι πίσω από τα όμορφα, λεπτεπίλεπτα κοσμήματα και για το πως έφτασες στην απόφαση να ασχοληθείς με το χειροποίητο κόσμημα;

Από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με κατασκευές και να πειραματίζομαι με διάφορα υλικά. Το 2010 έφτιαξα τις πρώτες μου μινιατούρες και κοσμήματα από πολυμερικό πηλό. Με τον καιρό, βελτιώνοντας την τεχνική μου, άρχισα παράλληλα να καταπιάνομαι και με άλλα είδη όπως το ύφασμα και τα φυσικά υλικά. Θέλοντας να μοιραστώ τις δημιουργίες μου και με προτροπή από το φιλικό μου περιβάλλον, έφτιαξα το blog μου και ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ελπίζω να έχει πολύ μέλλον ακόμα.

Τα αξεσουάρ σου ξεχωρίζουν αμέσως λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους που μας θυμίζουν βελονάκι και όμορφες vintage αναμνήσεις. Πως δημιουργείς το κόσμημα σου;

Οι δημιουργίες αυτές είναι αποτέλεσμα της αγάπης μου για οτιδήποτε κεντητό. Η ενασχόλησή μου με το κεντητό κόσμημα ξεκίνησε πειραματικά. Γνώριζα την τεχνική της σταυροβελονιάς (να ναι καλά η μαμά!) και σκέφτηκα να το δοκιμάσω και σε κόσμημα. Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου ήταν η αιτία να συνεχίσω με περισσότερα σχέδια και νέες ιδέες.

Όσο για τη μεγάλη μου αγάπη, τον πολυμερικό πηλό, είναι ένα υλικό που «παίρνει ζωή» από το μηδέν και το αποτέλεσμα σίγουρα σε ανταμείβει. Πάντα προσπαθώ να εξελίσσομαι και να μαθαίνω νέες τεχνικές.

Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως αγαπάει το κοινό σου και σε προτιμάει σε έναν χώρο τόσο ανταγωνιστικό όσο αυτόν του χειροποίητου στον οποίο υπάρχουν πολλοί και ταλαντούχοι δημιουργοί;

Σίγουρα στο χώρο του κοσμήματος υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι δημιουργοί. Είναι πολύ ευχάριστο ότι στις μέρες μας υπάρχει μία στροφή στο χειροποίητο και σε ό,τι ξεχωρίζει από τη μαζική παραγωγή.

Εγώ προσπαθώ μέσα από τα κοσμήματά μου να εκφράζω τις ιδέες μου και την προσωπική μου αισθητική. Όταν δημιουργώ έχω πάντα μία διάθεση επιστροφής στην παιδικότητα, και δίνω πολλή σημασία στις λεπτομέρειες. Το χιούμορ και ο ρομαντισμός είναι επίσης στοιχεία που μου αρέσουν. Πιστεύω ότι αυτά είναι χαρακτηριστικά που έχουμε όλοι μέσα μας και γι αυτό βρίσκουν απήχηση στον κόσμο.

12651238_919215671519995_2322627348570415010_n

Ποια είναι η έμπνευση σου για να κατασκευάσεις ένα κόσμημα και πως ένιωσες την πρώτη φορά που κατάλαβες πως αυτή η έμπνευση και η δημιουργικότητα σου αρέσουν στο αγοραστικό κοινό;

Η έμπνευση μπορεί να έρθει από παντού, από πράγματα καθημερινά , αλλά και από δικές μου επιρροές. Αναμνήσεις από αντικείμενα άλλων εποχών, κλασικά παραμύθια, αλλά και το φυσικό περιβάλλον είναι μερικές από αυτές.

Την πρώτη φορά που κάποιος θέλησε να αποκτήσει κάποιο από τα κοσμήματά  μου ένιωσα μεγάλη χαρά και καλλιτεχνική ικανοποίηση. Το ίδιο χαρούμενη βέβαια νιώθω κάθε φορά που κάποιος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τις δημιουργίες μου και αυτό είναι το βασικό μου κίνητρο για να συνεχίζω.

Τι αξεσουάρ μπορεί να βρει κάποιος στο Pretty little things και που μπορούμε να σε βρούμε και να παραγγείλουμε τις δημιουργίες σου;

Στο blog μου my-prettylittlethings και στη σελίδα μου στο facebook μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες από σκουλαρίκια, μενταγιόν, δαχτυλίδια και άλλα αξεσουάρ. Επίσης κατά διαστήματα συμμετέχω σε bazaar χειροποίητων κατασκευών.

12346397_888151881293041_8015363393436910863_n

Δύο νικήτριες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αφήνοντας στα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι.

Νικήτριες: Ελίνα Τριανταφυλλίδη, Χριστιάννα Μπουλούδα