Είτε επιλέγεις να κάνεις κερί είτε laser υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να αποφύγεις μετά την αποτρίχωση. Τα παρακάτω don’t θα στα επισημαίνει και ο ειδικός που θα αναλάβει τη διαδικασία αμέσως μόλις τελειώσετε τη διαδικασία. Καλό είναι να τα τηρήσεις ώστε να αποφύγεις ερεθισμούς, κοκκινίλες, σπυράκια κι άλλες επιπλοκές. Κάποια από αυτά θα πρέπει να τα ακολουθήσεις μόνο για τις επόμενες ώρες και κάποια για μερικές από τις επόμενες μέρες.

Mην κάνεις ζεστό ντουζ

Αν είσαι καινούργια στο κερί ή το laser καλό είναι να το θυμάσαι πολύ πιστά. Για να αποφύγεις τον ερεθισμό ή τις έξτρα ευαισθησίες στο δέρμα σου, μετά την αποτρίχωση απέφυγε να κάνεις ζεστό ντους για το επόμενο 24ωρο.

Μην κάνεις ηλιοθεραπεία

Όσο κι αν θες να εκμεταλλευτείς το απαλό και καθαρό σου δέρμα μετά την αποτρίχωση το σωστό είναι να περιμένεις μερικές μέρες πριν εκτεθείς στον ήλιο. Το πρόσφατα αποτριχωμένο δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο οπότε μείνε στη σκιά για τις επόμενες δύο μέρες και χρησιμοποίησε αντηλιακό. Μερικοί ειδικοί συστήνουν ακόμα και μία εβδομάδα χωρίς έκθεση στον ήλιο, για περισσότερη προστασία.

Μην πας στο γυμναστήριο

Για μερικές ώρες μετά την απόφυγε την άσκηση. Μην φορέσεις στενά ρούχα που θα σε κάνουν να ιδρώσεις γιατί οι πόροι είναι ακόμα ανοικτοί και επιρρεπείς στα βακτήρια. Μείνε μακριά από το γυμναστήριο και τον ιδρώτα για μερικές ώρες μετά είτε είναι με κερί είτε είναι με laser.

Μην κάνεις απολέπιση

H απολέπιση είναι σημαντική για το δέρμα που έχει κάνει αποτρίχωση. Το peeling απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα τα οποία μπορούν να εμποδίσουν τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Έτσι θα αποφύγεις ερεθισμούς από τρίχες που φυλακίζονται και γυρίζουν ξανά προς τα μέσα.

Έτσι: Μείνε μακριά από τον ήλιο, μακριά από καυτά ντουζ. Κάνε απολέπιση απο την τρίτη μέρα και μετά, βάλε αντηλιακό και χρησιμοποίησε την αποτρίχωση σαν δικαιολογία να πας για παγωτό αντί για γυμναστική.