Οι σκύλοι έχουν τη φήμη του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, αλλά για κάποιους η αλήθεια είναι πως μια γάτα αποτελεί την καλύτερη παρέα. Στην πραγματικότητα, αγαπάς τη γάτα σου τόσο πολύ που θες να περνάς κάθε σου λεπτό μαζί της. Από τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι την ώρα που κοιμάσαι. Βασικά, και τον ύπνο. Να σου πω κάτι; Κάνε το. Και πάρε έξι λόγους που θα σε πείσουν.

Μια μικρή σημείωση: Όπως όλα τα ζώα, έτσι και οι γάτες είναι πιθανό να μεταφέρουν κάποιες ασθένειες στους κηδεμόνες τους. Οπότε φρόντισε να είσαι συνεπείς με τα εμβόλιά της αλλά και τις επισκέψεις σας στον κτηνίατρο.

Δένεστε περισσότερο

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες πράγματι έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τις γάτες τους. Ναι, το cat lady δεν είναι τυχαίος χαρακτηρισμός. Οι επιστήμονες της έρευνας παρατήρησαν τον τρόπο που διαδρούσαν 41 γάτες με τις οικογένειες τους. Κατέληξαν ότι οι γάτες πλησίαζαν πιο εύκολα τις γυναίκες, σε σχέση με τους άντρες, και ότι οι σχέσεις τους ήταν πιο έντονες. Αυτό σημαίνει πως η γάτα σου θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί σου.

Μειώνει το άγχος

Fact: Τα κατοικίδια αυξάνουν την παραγωγή ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης. Αυτό όμως το ξέρεις ήδη. Με το να αφήνεις λοιπόν τη γάτα σου να κοιμάται μαζί σου στο κρεβάτι μετά από μια κουραστική μέρα, είναι ο ιδανικός τρόπος να χαλαρώσεις.

Σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμη

Τα κατοικίδια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Το χουζούρεμα με τη γάτα σου θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις τις σκέψεις σου και να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Ειδικά όταν νιώθεις αυτή τη θλίψη της Κυριακίλας.

Μπορεί να σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς

Η αγκαλιά με τη γάτα σου μπορεί να είναι ο ιδανικότερος τρόπος να αποκοιμηθείς. Δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι επιστήμονες. Μετά από έρευνα σε 150 ασθενείς του Center for Sleep Medicine, κατέληξαν πως όσοι επέτρεπαν στα κατοικίδια τους να μένουν μαζί τους για ύπνο στο δωμάτιο, απολάμβαναν καλύτερο ύπνο.

… και να νιώσεις ασφαλής

Η ίδια έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν με τα κατοικίδιά τους, ένιωθαν πιο ασφαλείς και χαλαροί. Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι οι γάτες έχουν αρκετά αισθητήρια και μπορούν να σε προφυλάξουν από διάφορους κινδύνους. Απλά τους έχουν πάρει την καλή φήμη οι σκύλοι-φύλακες.

Είναι δύσκολο να αντισταθείς

Οι γάτες είναι πεισματάρες. Επίσης είναι και πλάσματα της συνήθειας. Αυτό σημαίνει πως αν αφήσεις τη γάτα σου να κοιμηθεί μαζί σου για δύο μέρες σερί, δύσκολα θα το ξεσυνηθίσει. Απλά μην τη μαλώσεις και απόλαυσε το!

Δες ακόμα: 12 quotes για τις γάτες που θα κάνουν κάθε cat lover να ταυτιστεί

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


Featured image: TWENTY20