Μήπως και εσύ ετοιμάζεις την τσάντα του γυμναστηρίου σου από το προηγούμενο βράδυ για να προλάβεις να πας στο πρώτο μάθημα yoga πριν τη δουλειά; Ή μήπως παίρνεις την ίδια τσάντα μαζί σου, για να πας γυμναστήριο μετά τη δουλειά. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις σίγουρα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κάνει cheating. Είτε για να απολαύσεις λίγο παραπάνω ύπνο, είτε για να πιεις έναν καφέ με την κολλητή σου, είτε γιατί έτσι θέλεις. Χωρίς εξηγήσεις και πολλά πολλά.

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε;

Δες ακόμη: 15 λόγοι για να γυμναστείς

Μια καινούργια έρευνα ήρθε για να μας πληροφορήσει αν αυτή η επιλογή μας είναι η σωστή. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: κάθε υγιής ενήλικας μεταξύ 18-65 χρονών πρέπει να κάνει τουλάχιστον 150′ αερόβιας γυμναστικής κάθε εβδομάδα. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως πρέπει να γυμναζόμαστε το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα από 50′. Εφικτό!

Μια ακόμη έρευνα από το Loughborough University επιβεβαιώνει τα παραπάνω ευρήματα προσθέτοντας πως η συχνότητα και η διάρκεια δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην άσκηση. Αυτό φυσικά είναι υπέρ των ανθρώπων με πολύ φορτωμένη καθημερινότητα. Μπορεί λοιπόν την ώρα του cheating να έχεις τύψεις αλλά πλέον ξέρεις ότι η καθημερινή γυμναστική δεν είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό φρόντισε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ότι κάνεις.

Αυτό που τελικά έχει περισσότερη σημασία είναι να δίνουμε βάρος στην ποιότητα και όχι στην ώρα που αφιερώνουμε στη γυμναστική. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε κάνοντας τα προγράμματα που μας ταιριάζουν και εκτελώντας τις ασκήσεις με όσο περισσότερο σωστό τρόπο μπορούμε. Κάπως έτσι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί ως γνωστόν Quality over Quantity.

Δες ακόμη: τροφές για να βάλεις στη διατροφή σου