Όταν μια σχέση λήγει, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα η επικοινωνία διακόπτεται. Πολλές φορές διαγράφεις τηλέφωνα, σκίζεις παλιές φωτογραφίες και διώχνεις οτιδήποτε μπορεί να σου θυμίζει εκείνον ή τη σχέση σας.

Με ποια λογική λοιπόν να κρατήσετε επαφή μέσω social media; Ο τέλειος τρόπος να μπορείς να παρακολουθείς τα πάντα. Να ξέρεις τι κάνει, με ποιους είναι και πως περνάει πλέον το χρόνο του. Πόσο υγιές είναι να συνεχίσεις να ακολουθείς τον πρώην στα social media; Η απάντηση έχει να κάνει κυρίως με τις συνθήκες του χωρισμού και τη σχέση που έχετε ή δεν έχετε πλέον. Αν αναρωτιέσαι αν πρέπει να πατήσεις το unfollow, τότε διάβασε παρακάτω για να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις!

Η μόνιμη επαφή που μπορούμε να έχουμε με τον πρώην στα social media μας εμποδίζει από το να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε και να θρηνήσουμε τη σχέση και το χωρισμό λένε οι ειδικοί

Έτσι καταλήγουμε να είμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Ούτε έχουμε ακριβώς χωρίσει, ούτε έχουμε αφήσει τη σχέση πίσω, ούτε προχωράμε μπροστά.

Πως νιώθεις όταν βλέπεις τις φωτογραφίες που ανεβάζει ο πρώην σου στα social media;

Αν δεν σε επηρεάζει καθόλου και σου είναι εντελώς αδιάφορο το αν ανέβασε κάτι ή όχι τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει λόγος να πατήσεις το unfollow. Από την άλλη, αν με το που δεις φωτογραφία αρχίσεις να ψάχνεις που είναι, με ποιον είναι, τι κάνει τότε μάλλον δεν σε βοηθάει να τα βλέπεις. Βλέποντάς τα, μένεις κολλημένη στο παρελθόν και στη σχέση σας. Δεν τα αφήνεις πίσω σου με αποτέλεσμα να μην μπορείς να το ξεπεράσεις.

Ακόμα και πριν την εποχή των social media ο χωρισμός ήταν δύσκολος. Και το μόνο που είχαμε να κάνουμε τότε είναι να σβήσουμε το τηλέφωνο, άντε και τη σύνδεση στο msn και να σκίσουμε τις παλιές φωτογραφίες. Ακόμα και τότε όμως ήταν δύσκολο να το αφήσεις όλο πίσω σου και να προχωρήσεις. Πόσο μάλλον τώρα που τα ερεθίσματα είναι παντού και μπορείς να μάθεις που είναι και τι κάνει μέσα από ένα application.

Για να μην μπεις στο τρυπάκι να ελέγχεις ξανά και ξανά αν ανέβασε, τι ανέβασε, αν ανέβασαν οι φίλοι του, με ποιους ήταν και όλα τα άλλα ίσως να σε βοηθήσει να τον αφαιρέσεις από τα social media και να ξεκινήσεις τη διαδικασία της «επούλωσης» μία ώρα νωρίτερα.

featured photο: HBO