Σίγουρα θα γνωρίζεις πως σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε υπάρχουν μικρόβια που έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με το δέρμα μας. Πιο συνηθισμένη περίπτωση αποτελεί η οθόνη του κινητού μας, η οποία είναι σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας ή με τα δάχτυλα των χεριών που μεταφέρουν όλα τα μικρόβια στο δέρμα.

Κάποιος θα μπορούσε να πει πως η παραπάνω περίπτωση είναι και η μοναδική. Ωστόσο σήμερα θα αναφερθούμε σε κάτι πολύ διαφορετικό. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι το κινητό βλάπτει το δέρμα μας και με ένα ακόμη σημαντικό παράγοντα: με το μπλε φως που εκπέμπει! Το γνωστό HEV ή αλλιώς High Energy Visible Light, είναι το φως που δίνει την κατάλληλη λειτουργία στη συσκευή μας.

680x470_0xc0a8392b_10207319551464277367

Θα ήταν  ψέμα αν λέγαμε ότι δεν έχουμε πάντα το κινητό δίπλα μας και δυστυχώς πλέον ίσως να αποτελεί και προέκταση του χεριού μας. Το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και να επιδεινώσει και τις ρυτίδες. Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι η υπερβολική έκθεση στο HEV προκαλεί φλεγμονές και φράζει το δέρμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θαμπάδες και δυσχρωμίες.

Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να μειώνεις τη χρήση του κινητού σου μέσα στη μέρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Φρόντισε να απομακρύνεις τη συσκευή σου κατά τη διάρκεια του ύπνου.  Επίσης καλό θα ήταν να εφαρμόζεις στο δέρμα σου τα κατάλληλα προϊόντα που το θωρακίζουν από κάθε «καταστροφική» συνήθεια. Επίλεξε μια αντηλιακή κρέμα με τον κατάλληλο SPF, μια σωστή ενυδατική και μια καλή κρέμα ματιών.