Η καραντίνα, είναι μια περίοδος πειραματισμών μεταξύ άλλων. Πολλοί από εμάς επέλεξαν να πειραματιστούν με τα μαλλιά τους και τα ψαλίδια πήραν φωτιά. Το πείραμα μπορεί να ήταν επιτυχές, μπορεί όμως και όχι. Αν μετάνιωσες το κούρεμα που έκανες μόνη σου, δε χρειάζεται να φοράς καπέλα ή σκουφάκια μέχρι να ξαναμακρύνουν, μπορείς απλά να ακολουθήσεις τις παρακάτω εύκολες συμβουλές.

«Το τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ήταν πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αποκαταστήσεις την ανάπτυξη των μαλλιών, διεγείροντας τα μαλλιά και βελτιώνοντας το πάχος τους. Σε συμβουλεύω επίσης να χρησιμοποιείς conditioner πιο συχνά ενώ περιόρισε το σαμπουάν. Το πλύσιμο των μαλλιών σου σημαίνει συχνά τη χρήση σαμπουάν, το οποίο απομακρύνει το φυσικό λάδι από το τριχωτό της κεφαλής μας αφήνοντάς το χωρίς θρεπτικές ουσίες και ξηρό. Επομένως, περιόρισε τη χρήση σαμπουάν, όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα και πέρνα σε βαθιά περιποίηση», συμβουλεύει ο Dr BL Jangid, δερματολόγος και ειδικός στη μεταμόσχευση μαλλιών στο Cosmopolitan.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να μακρύνουν τα μαλλιά σου

Πρόσθεσε βιταμίνες στη διατροφή σου

Μερικές φορές, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που καταναλώνονται από τα κανονικά γεύματα δεν επαρκούν για την ανάπτυξη των μαλλιών. Επομένως, συμπληρώματα όπως πρωτεΐνες, κερατίνη και βιταμίνες θα μπορούσαν να προστεθούν για ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Δοκίμασε αιθέρια έλαια στα μαλλιά

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις την αραίωση αιθέριων ελαίων, όπως το λάδι jojoba σε σαμπουάν για πιο πυκνά και πιο λεία μαλλιά. Επίσης, εξέτασε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβεις μια τοπική lotion που περιέχει αυξητικούς παράγοντες που αποδεικνύεται ότι είναι χρήσιμη για την αλωπεκία και την τριχόπτωση ενώ οδηγεί σε γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Τρίμαρε τα σπασμένα άκρα

Τα σπασμένα και ξηρά άκρα συχνά οδηγούν σε κατεστραμμένη ποιότητα μαλλιών που τα χαλάει μακροπρόθεσμα, επομένως, φρόντισε να περιποιείσαι τις άκρες σου, τριμάροντας αυτές που είναι κατεστραμμένες.

Λιγότερο σαμπουάν, περισσότερη περιποίηση

Είναι σημαντικό να επιλέξεις το σαμπουάν σου με σύνεση. Τα σκληρά συστατικά μπορούν να σαμποτάρουν τα σχέδιά σου για  μακριά μαλλιά. Έτσι, επίλεξε ήπιες λύσεις αποσαφήνισης και ενίσχυσε τις θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης. Επίσης, δεν πρέπει να πλένεις τα μαλλιά σου περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα με απαλό σαμπουάν για βέλτιστη ανάπτυξη των μαλλιών.

featured photo: Twenty20.com/iamlusia