Όσο καιρό μένεις σπίτι και προστατεύεσαι (και προστατεύεις) από τον κορωνοϊό, ενδέχεται να αντιμετωπίζεις το αλκοόλ σαν μια μικρή ενασχόληση, ένα χόμπι. Αν αυτό συμβαίνει, δε σε κατηγορεί κανείς. Απλώς οι ειδικοί έχουν προτείνει να μειώσουμε την κατανάλωσή μας σε αλκοόλ, καθώς η υπερβολή έχει τις συνέπειές της.

Ο Dr. Ramos-Solla συγκεκριμένα δήλωσε στο Pop Sugar πως επειδή το αλκοόλ λειτουργεί και ως αντικαταθλιπτικό στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, αυτό που λειτουργεί ως μια μορφή διασκέδασης ή χόμπι, στην πραγματικότητα μπορεί να αναπτύξει άγχος, στεναχώρια ή θέματα υγείας που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Αυτοί είναι κάποιοι καλοί λόγοι να μειώσεις τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνεις. Ωστόσο πώς μπορείς να καταλάβεις αν έχεις αρχίσει να υπερβάλλεις με το αλκοόλ;

Από άποψη διατροφής, οι οδηγίες θέλουν τις γυναίκες να καταναλώνουν ένα ποτό τη μέρα, υπό κανονικές συνθήκες. Ενώ οι άντρες δύο ποτήρια. Έχοντας πει αυτό, αν νιώθεις πως οι συνήθειές σου σχετικά με το αλκοόλ επηρεάζουν την ικανότητά σου να εργάζεσαι, σε κλείνουν στον εαυτό σου και σε απομακρύνουν από τον κοινωνικό σου κύκλο, πρέπει να κάνεις μια ενδοσκόπηση. Να δεις την κατάσταση με όσο πιο αντικειμενική ματιά γίνεται.

Στις περισσότερες σοβαρές περιπτώσεις, δημιουργείται ένα είδος εξάρτησης, κατά το οποίο το σώμα έχει ανάγκη ένα ποτό. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν τρέμουλο. Σύμφωνα με τον Dr. Agosto και όσα ανέφερε επί του ζητήματος αυτός είναι ένας τρόπος για να καταλάβεις αν το σώμα σου εξαρτάται πλέον από το αλκοόλ. “Το πρόβλημα θα εξαφανιστεί όταν πιεις την πρώτη μπύρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν πολύ πιο δημιουργικό και υγιές να αντικαταστήσεις το δεύτερο, αχρείαστο ποτό με λίγη άσκηση, διαλογισμό, ακόμα και μουσική. Γιατί να μη βγάλεις τη δημιουργική σου πλευρά, αντί να οδηγείς τον εαυτό σου σε πρωινά hangover;

featured image: popsugar.com