Ανήκει στα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον μία φορά τη μέρα.

Η ρουτίνα των μαλλιών μας αποτελεί μία ευχάριστη ή και όχι τόσο, διαδικασία, από την οποία δεν λείπει η βούρτσα μαλλιών μας. Είτε έχεις ατίθασα μαλλιά είτε όχι, θα “πιάσεις” σίγουρα τον εαυτό σου να τη χρησιμοποιεί, κυρίως το πρωί, όπου λόγου του ύπνου ξυπνάμε με μπερδεμένα μαλλιά.

Μπορεί να επιμείνεις περισσότερο χτενίζοντας τα, ή να κάνεις δύο “βουρτσιές”, πιο πολύ για να τιθασεύσεις μικρές φύτρες που μπορεί να πετάνε.

Μπορεί η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών να είναι μία προσωπική υπόθεση, γιατί καθεμία από εμάς έχει διαφορετικό μήκος, διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικό τύπο τρίχας, αλλά έχει έναν κοινό παρονομαστή για όλες, τη βούρτσα μαλλιών.

Τα σημάδια φθοράς που θα αναγνωρίσεις στη βούρτσα μαλλιών σου

Μπορεί να είσαι Αγγλίδα ως προς το καθιερωμένο καθημερινό σου ραντεβού με τη βούρτσα μαλλιών σου, έχεις σκεφτεί όμως πόσο χρόνο αφιερώνεις μετά το χτένισμα των μαλλιών στο να την καθαρίσεις και να την περιποιηθείς; Αν ρίξεις μία καλύτερη ματιά στη βούρτσα των μαλλιών σου πιθανότατα να αντικρίσεις τρίχες, πολλές τρίχες, υπολείμματα από προϊόντα styling και νεκρά κύτταρα από το δέρμα της κεφαλής σου. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια, τα λεγόμενα red flags, που μάλλον σου χτυπάνε το καμπανάκι για να αρχίσεις να αφιερώνεις χρόνο στην καθαριότητά της. Οφείλεις να είσαι τυπική στη ρουτίνα καθαρισμού της καθώς κάθε φορά που χτενίζεσαι, δηλαδή σε καθημερινή βάση, απομακρύνεις τρίχες, λιπαρότητα και πιτυρίδα από το δέρμα σου. Επίσης, αν δεν τα απομακρύνεις σκέψου ότι τα βάζεις ξανά και ξανά στο κεφάλι σου, μία συνήθεια που είναι τουλάχιστον ανθυγιεινή και επιφέρει και αρνητικά αποτελέσματα στο styling το μαλλιών.
Εκτός από την καθαριότητα που όσο την παραβλέπουμε, τόσο πιο γρήγορα θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τη βούρτσα μαλλιών μας, υπάρχουν και άλλα σημάδια φθοράς τα οποία μας “φωνάζουν” ότι ήρθε η ώρα για αγορές.

Αν έχεις μία βούρτσα μαλλιών σε στρογγυλό σχήμα

Οι βούρτσες μαλλιών σε στρόγγυλο σχήμα είναι αρκετά δημοφιλής. Πολύ πιθανότητα να έχεις μία στη προσωπική σου συλλογή και να την χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής σου. Συνήθως αυτές οι βούρτσες μαλλιών έχουν μεγάλη διάρκεια “ζωής”. Ωστόσο, αν αρχίσεις να βλέπεις πως το σχήμα της αλλοιώνεται, αρχίζει να μοιάζει πιο καμπυλωτή με το κέντρο της να μετατοπίζεσαι πως τα μέσα, δημιουργώντας ένα σχήμα U, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αγοράσεις μία καινούργια, καθώς μία τέτοια βούρτσα θα σας δυσκολέψει στο βούρτσισμα των μαλλιών σας και το αποτέλεσμα είναι να “παγιδεύει” πολλές τρίχες στο κέντρο της.

Δεν βλέπεις το αποτέλεσμα στα μαλλιά σου που έβλεπες παλαιότερα

Αν αρχίσει να σου προκαλεί νευρικότητα η ρουτίνα χτενίσματος γιατί δεν βλέπεις πλέον τα ίσια και λαμπερά μαλλιά που έβλεπες, τότε μάλλον αυτό είναι μία κόκκινη σημαία για να αφήσεις στην άκρη την παλιά σου βούρτσα μαλλιών και να αναζητήσεις μία καινούργια. Είναι αρκετά σημαντικό να χρησιμοποιούμε μία καλής ποιότητας χτένα για τα μαλλιά μας, γιατί δεν σπάνε τις τρίχες των μαλλιών μας, δεν τις αποδυναμώνουν και δεν τις φριζάρουν.

Αρχίζουν να φθείρονται οι λαβές της βούρτσας των μαλλιών 

Κάτι παρόμοιο να έχεις συναντήσει με τα πινέλα του makeup σου. Όταν η λαβή δεν είναι σταθερή, αρχίζει να φθείρετε, ίσως να ξεκολλάει από το υπόλοιπο μέρος της βούρτσας, τότε γρήγορα για να αγοράσεις μία καινούργια. Για να μειώσεις αυτή την πιθανότητα μπορείς να επενδύσεις εξ αρχής σε μία επαγγελματική βούρτσα μαλλιών κι ας δώσεις περισσότερα χρήματα.

Λιώνουν οι χάντρες στις τρίχες της βούρτσας

Θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές βούρτσες μαλλιών έχουν μικρές στρόγγυλες λεπτομέρειες στις άκρες τους. Αυτές ονομάζονται χάντρες και λειτουργούν προστατευτικά για το τριχωτό της κεφαλής. Αυτές μπορεί κυρίως από τη συχνή χρήση να λιώνουν ή να σπάνε. Είναι σημαντικό έως και απαραίτητο να υπάρχουν σε μία βούρτσα αυτού του τύπου, διαφορετικά μπορεί να αρχίσεις να βλέπεις εκδορές ή ακόμα και να βλάψεις τους θύλακες των τριχών σου.