Από την πρώτη στιγμή που χρησιμοποίησα ένα dry shampoo ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Είναι το προϊόν που μπορεί να δώσει όγκο, να απορροφήσει τη λιπαρότητα, να ξανακάνει τα μαλλιά να φαίνονται φρεσκολουσμένα, να σε βοηθήσει να κάνεις μια αλογοουρά κι ένα πιάσιμο, χωρίς να γλιστράνε τα μαλλιά. Αλλά και να δώσει ένα υπέροχο άρωμα μέχρι να ξαναλουστείς.

Αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά

1. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για το πότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να ψεκάσεις τις ρίζες σου φρεσκολουσμένη μόλις στεγνώσουν τελείως τα μαλλιά σου για να κρατήσουν τον φυσικό όγκο τους ή τη δεύτερη μέρα για να τα αναζωογονήσεις ή ακόμα και την τρίτη μέρα μέχρι να έρθει η ώρα που θα λουστείς.

2. Πολύ σημαντικό είναι να ψεκάζεις ένα dry shampoo από μεγάλη απόσταση κι αυτό γιατί περιέχει μέσα ταλκ οπότε θα σου αφήσει λευκή σκόνη παντού και δεν το θέλεις αυτό.

3. Αφού ψεκάσεις τις ρίζες βάλε στο σεσουάρ κρύο αέρα και φύσηξε παντού τα μαλλιά σου με φορά από κάτω προς τα πάνω χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποια βούρτσα ή τα χέρια σου.

4. Το dry shampoo να θυμάσαι πω χρησιμοποιείται μόνο στις ρίζες και όχι στα μήκη και στις άκρες, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος.

5. Τέλος, δεν είναι μόνο για λεπτά και λιπαρά μαλλιά αλλά για όλους τους τύπους. Ένα πολύ καλό τρικ είναι αφού έχεις ολοκληρώσει το styling που θες, να ψεκάσεις την κορυφή του κεφαλιού και να κρεπάρεις ελαφρώς τα μαλλιά σε εκείνη την περιοχή. Στρώσε με τα δάχτυλα σου. Κάνε το ίδιο και στις αφέλειες αν έχεις και έτσι θα έχεις φυσικό όγκο εκεί που θες και δε θα γίνονται εκνευριστικές χωρίστρες.

Ένα αγαπημένο Dry shampoo που χρησιμοποιώ πολύ στη δουλειά μου είναι το Wella Eimi Dry Me.

featured photo: @criene