Στην αρχή, η επικοινωνία σε κάνει να νιώθεις περίεργα, μιας και προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στο ενδιαφέρον και την πίεση. Το τέλος από την άλλη ξέρεις καλά πως όσο ψύχραιμοι κι αν είστε και οι δυο, το drama είναι αναπόφευκτο.

Κάπου εκεί το ghosting γίνεται δελεαστικό, ακριβώς γιατί είναι αναίμακτο. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα να μάθεις πώς μπορείς να χωρίσεις σαν ενήλικας;

Ο σωστός χωρισμός είναι το νέο περιζήτητο skill

Αν η dating κουλτούρα είχε βιογραφικά, ένας τίμιος χωρισμός θα μας έκανε περιζήτητους. Το να χωρίσει κανείς σαν ενήλικας, περιλαμβάνει μέσα σε όλα το ενδιαφέρον για την ψυχική κατάσταση του άλλου. Το να κάνεις ghosting κάνει τη δική σου ζωή λίγο πιο εύκολη, αν δεν είσαι ενοχικός τύπος, αλλά τη ζωή του άλλου τη γεμίζει ερωτηματικά, απορίες και εκνευρισμό. Μπορεί το να εξαφανιστείς έτσι απλά να μη χρειάζεται καθόλου κόπο, αλλά όπως και να έχει, σε αφήνει με την αίσθηση μιας εκκρεμότητας. Σαν να έχεις κάτι αφήσει στη μέση, κάτι για “μετά”. Ακόμα ένα πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.

Το κλισέ της ειλικρίνειας έρχεται ακόμα μια φορά στο προσκήνιο και το μάθημα πως ό,τι δε βλέπεις δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει γίνεται must

Εσύ νιώθεις πως η εξαφάνιση είναι ο εύκολος τρόπος, χωρίς εξηγήσεις και δράματα. Η αλήθεια είναι όμως πως απλά δε βλέπεις το drama. Εκείνο όμως υπάρχει. Το άτομο στο οποίο σταμάτησες απλά να απαντάς το ζει, απορεί, έχει πληγωθεί και θέλει εξηγήσεις. Όλα αυτά που εσύ νομίζεις ότι γλίτωσες είναι εκεί. Απλά εσύ (κάνεις πως) τα αγνοείς.

Οι εκκρεμότητες, και όσα χώνεις κάτω από το χαλάκι έχουν μια τάση: έρχονται μπροστά σου γιατί πέφτεις πάνω τους ξανά και ξανά. Δε μπορεί να σου υποσχεθεί κανείς πως το άτομο που εγκατέλειψες χωρίς καμία εξήγηση δε θα βρει τον τρόπο να πάρει τις απαντήσεις που θέλει. Ούτε πως εσύ κάποια στιγμή δε θα μετανιώσεις για όλο αυτό, θέλοντας να το ξαναδιεκδικήσεις. Στη διεκδίκηση ενός πρώην, ο τρόπος με τον οποίο κατέληξε να είναι πρώην μετράει πολύ. Πιο εύκολα θα σου δώσει ευκαιρία κάποιος που ξέρει πως είσαι ειλικρινής. Ειδάλλως, θα είσαι πάντα ένα φάντασμα που δεν έχει νόημα να εμπιστευτεί.

Αν θες να χωρίσεις σαν ενήλικας, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο η αλήθεια δε μπορεί να βγει από το στόμα σου (συμβαίνει), χρησιμοποίησε την all time classic δικαιολογία της μαμάς σου: είμαι ερωτευμένη με άλλον. Ανθρώπινη, ειλικρινής και χωρίς περιθώρια διαπραγματεύσεων. Ακριβώς όπως η ιδανικότερη εκδοχή ενός χωρισμού.

first published: Απρ 16, 2020