Μέσα σε όλα σε αυτή την καραντίνα βλέπεις και τα μαλλιά σου να μακραίνουν, να φαίνονται οι ρίζες και οι άσπρες τρίχες. Μην πανικοβάλλεσαι. Ο Josh Wood και η ομάδα του μίλησαν στο Bazaar για το πως μπορείς να καλύψεις τις άσπρες τρίχες και να βάψεις τις ρίζες σου στο σπίτι. Αυτά είναι τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Έχεις μαλλιά με ανταύγειες αλλά και άσπρες τρίχες;

Θα πρέπει απλά να περάσεις τις ρίζες με μια μόνιμη βαφή αλλά θα χρειαστεί να προστατεύσεις τα υπόλοιπα μαλλιά σου για να μην χαλάσεις τις ανταύγειες ή το balayage στις άκρες. Για να προστατεύσεις τις ανταύγειες και το balayage, εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών ή ένα gloss σε αυτό το κομμάτι των μαλλιών. Έτσι όσο περιμένεις την βαφή να δράσει στις ρίζες, το gloss θα εντείνει την λάμψη στις ανταύγειες. Μην πειραματιστείς μόνη σου με το να ξαναπεράσεις τις ανταύγειες σου γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να μη σε ικανοποιήσει καθόλου. Άσε αυτό να το χειριστούν οι ειδικοί όταν τελειώσει η καραντίνα.

 Αποφάσισες να βάψεις όλα σου τα μαλλιά και το κάνεις για πρώτη φορά;

  1. Χτένισε τα μαλλιά σου καλά πριν αρχίσεις να τα βάφεις. Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κόμπος πριν ξεκινήσεις.
  2. Χώρισε τα σε τέσσερα μέρη και μάζεψέ τα με ένα κλάμερ. Όταν αρχίσεις να τα βάφεις πρέπει να προσέξεις να κρατήσεις τα μέρη καλά χωρισμένα μεταξύ τους, ώστε να μπορείς εύκολα να δεις σε ποια σημεία έχεις περάσει βαφή και σε ποια όχι. Για να χωρίσεις τα μαλλιά σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένα ή την άκρη του μπουκαλιού της βαφής.
  3. Τράβηξε μια γραμμή βαφής στην χωρίστρα που έχει δημιουργηθεί στην αρχή κάθε μέρους και άρχισε να απλώνεις τη βαφή στα υπόλοιπα μαλλιά.

Τι γίνεται αν δε νιώθεις ακόμα έτοιμη να βάψεις τα μαλλιά σου;

Μπορείς απλά να καλύψεις τις ρίζες σου με ένα root concealer. Φρόντισε να είναι φρεσκολουσμένα και ενυδατωμένα τα μαλλιά σου. Όσο είναι βρεγμένα, πάρε το πινέλο και πέρνα αρκετό από το concealer στις ρίζες. Στέγνωσε τα κανονικά και ρίξε πάνω τους λίγο dry shampoo. Είναι σημαντικό να ακολουθείς τις οδηγίες του προϊόντος που χρησιμοποιείς με ευλάβεια.
Featured image: Byrdie