Παρόλο που #μένουμεσπίτι, οι αφέλειές σου συνεχίζουν να μακραίνουν σαν να μην άλλαξε τίποτα. Δεν μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού με τη hair artist σου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να μείνεις και με τα χέρια δεμένα. Μπορείς να σώσεις την κατάσταση σε μερικά απλά βήματα. Διάβασε παρακάτω πώς θα τριμάρεις μόνη σου τις αφέλειες.

Φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι στεγνά και ίσια

Πότε να μην κόβεις τις αφέλειες όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς το μήκος που θα έχουν όταν στεγνώσουν και μπορεί να καταλήξεις να κόβεις τις αφέλειές σου περισσότερο από όσο θα ήθελες.

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα διαφορετικά στυλ στις αφέλειες

Χρησιμοποίησε μια χτένα με λεπτά δόντια ώστε να μπορείς να χωρίσεις ακριβώς τις αφέλειες.

Σε ό,τι αφορά το να χωρίζεις τα μαλλιά σου οι celebrity stylists προτείνουν να χρησιμοποιείς μια χτένα με λεπτά δόντια για να χωρίσεις τα μαλλιά σου. Κατόπιν πρέπει να κρατήσεις τα πιάσεις με ένα κλάμερ ώστε να μην μπερδευτούν.

Όχι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ψαλίδι

Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι ειδικό για μαλλιά. Καλό είναι να είναι μικρό και εύχρηστο. Στην αγορά θα βρεις και μερικά ψαλίδια για φρύδια τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν εξίσου καλή δουλειά, αλλά εφόσον έχεις την επιλογή – επίλεξε κάποιο ειδικό για μαλλιά.

Κόψε προσεκτικά

Μην κόψεις τα μαλλιά σου παράλληλα με τη γραμμή των μαλλιών σου. Γύρισε λοιπόν το ψαλίδι σου με γωνία προς τα πάνω και κόψε σιγά σιγά τις αφέλειές σου. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό, ακόμα και αν οι αφέλειες σου δεν είναι κομμένες ολόισια.

Φρόντισε να είναι ίσιες

Εφόσον έφυγε το δύσκολο κομμάτι, μπορείς να προσπαθήσεις να τελειοποιήσεις τις αφέλειές σου. Έπειτα χρησιμοποίησε τα αγαπημένα σου προϊόντα styling και απόλαυσε το νέο σου look.

featured image: hellogiggles.com