Τα φρύδια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου έχοντας τη δύναμη να αλλάξουν τη συνολική εικόνα σου. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση και την επισήμανση των χαρακτηριστικών σου, γι’ αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τη σωστή τεχνική, αλλά και να βρεις το σωστό χρώμα φρυδιών με βάση την απόχρωση των μαλλιών σου.

Αναρωτιέσαι τι να κάνεις με το χρώμα των φρυδιών σου όταν έχεις αλλάξει το φυσικό των μαλλιών σου;

Παρακάτω, θα βρεις έξι συμβουλές για να πετύχεις το συνδυασμό.

Tip #1: Τα φρύδια σου πρέπει να είναι πιο σκούρα

Λυπάμαι που στο χαλάω, αλλά αν νομίζεις ότι τα φρύδια σου πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τα μαλλιά σου, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να είναι πιο σκούρα από το χρώμα των μαλλιών σου – εκτός εάν αυτά είναι μαύρα. Αυτό είναι το πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι επίσης μια σημαντική συμβουλή που πρέπει να θυμάσαι εάν έχεις αποφασίσει να κάνεις λευκά, ξανθά μαλλιά. Τα φρύδια δεν θα φαίνονται φυσικά και δύσκολα θα είναι ορατά αν τα κάνεις ίδιο χρώμα. Γι’ αυτό επέλεξε μια σκούρα ξανθή απόχρωση γι’ αυτά.

Tip #2: Μη το παρακάνεις με τα σκούρα χρώματα

Σε ότι αφορά στον πιο σκούρο τόνο, δεν πρέπει να επιλέξεις μια απόχρωση που είναι πολύ σκούρα σε σύγκριση με τις άκρες των μαλλιών σου, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα μια σκληρή αντίθεση! Αντ’ αυτού, επίλεξε ένα χρώμα που είναι μόνο μια απόχρωση πιο σκούρα από τα μαλλιά σου.

Tip #3: Οι υποτόνοι των μαλλιών σου παίζουν ρόλο

Ακριβώς όπως οι υποτόνοι σου διαδραματίζουν ρόλο στο ποιο μακιγιάζ θα φαίνεται καλύτερα στο χρώμα του δέρματός σου, έχουν επίσης ρόλο στο πώς θα πρέπει να συνδυάζεις το χρώμα των μαλλιών και των φρυδιών σου. Θα πρέπει να επιλέξεις το μακιγιάζ των φρυδιών σου με βάση τα χρώματα που ταιριάζουν με αυτά των μαλλιών σου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εσένα με τα μαύρα μαλλιά – εάν το μολύβι φρυδιών σου έχει ζεστές αποχρώσεις, μπορεί να κάνει τα φρύδια σου να φαίνονται πορτοκαλί.

Tip #4: Οι κοκκινομάλλες θα βρουν λύση στις καφέ αποχρώσεις

Εάν είσαι κοκκινομάλλα, μπορεί να διαπιστώσεις ότι τα φρύδια όμοια με το χρώμα των μαλλιών σου δεν φαίνονται φυσικά – και αυτό είναι φυσιολογικό! Γι’ αυτούς με κόκκινα μαλλιά, οι αποχρώσεις του καφέ είναι πιο κατάλληλες για τα φρύδια τους. Απλά φρόντισε να επιλέξεις ένα μολύβι σε ζεστές αποχρώσεις.

Tip #5: Η λύση για τις μελαχρινές είναι τα πιο ανοιχτόχρωμα φρύδια

Όπως είπαμε, τα φρύδια σου πρέπει να είναι πιο σκούρα από το χρώμα των μαλλιών σου – με μία εξαίρεση. Όσοι έχουν μαύρα μαλλιά μπορεί να θεωρούν ότι τα μαύρα φρύδια τους δίνουν μία πιο wild εικόνα, άρα αναζητούν κάτι πιο ανοιχτό και ζεστό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό μαύρο ή σκούρο καφέ μολύβι για να τα διαμορφώσεις, αντί για ένα έντονο μαύρο.

Tip #6: Δε χρειάζεται να βάψεις τα φρύδια σου γκρι

Μια τελευταία συμβουλή – εάν έχεις γκρίζα μαλλιά, σίγουρα δεν χρειάζεται να έχεις και γκρίζα φρύδια. Δεν θα κολακέψουν το πρόσωπό σου και ίσως χάσεις και μέρος της έντασής του.  Αναζήτησε ένα ξανθό ή καφέ μολύβι που είναι μία έως δύο αποχρώσεις πιο σκούρα από το γκρι.

featured photo: Twenty20 Stock Gallery | @denaemarinelli