Υπάρχουν κι αυτά τα πρωινά που το να σηκωθούμε από το κρεβάτι είναι ένας μικρός άθλος∙ που νιώθουμε σαν να έχουμε hangover χωρίς όμως να έχουμε πιει.

Πονοκέφαλος, ναυτία, κούραση και μία γενικότερη θολούρα, μπορούν να καταστρέψουν την ημέρα μας πριν αυτή ξεκινήσει. Όμως, γιατί νιώθουμε έτσι ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ μείναμε σπίτι βλέποντας Netflix;

Η αφυδάτωση

Η θεμελιώδης αρχή του hungover είναι η αφυδάτωση. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας σου δεν ενυδατώνεσαι επαρκώς, μπορεί να νιώθεις εξαντλημένη ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί καλά το βράδυ. Η ήπια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που θυμίζουν το hangover. Όπως η θολούρα, η ζαλάδα, η ναυτία, ακόμα και ο εκνευρισμός.

Τα αναψυκτικά

Αν πέρασες το βράδυ σου στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και καταναλώνοντας junk food και αναψυκτικά, τότε αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι την επόμενη ημέρα. Όταν στερείς από τον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά και νερό, τότε είναι αδύνατον κι αυτός με τη σειρά του να ανταπεξέλθει.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως θα διψάσεις αφού μειωθεί η ενυδάτωση του οργανισμού. Όσο περισσότερο αφυδατωμένη είσαι, τόσο τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό αυξάνονται και οδηγούν στο αίσθημα της δίψας.

Αν κάθε φορά που σηκώνεσαι, ζαλίζεσαι, έχεις ξηρό δέρμα, νιώθεις ξερό το στόμα σου και παθαίνεις μικρές κράμπες στα πόδια, τότε φρόντισε να πιεις άμεσα νερό. Όσο περισσότερο περιμένεις, τόσο τα συμπτώματα θα γίνονται πιο σοβαρά.

Καθημερινή ενυδάτωση

Εννέα με δέκα ποτήρια νερού την ημέρα θα κρατήσουν τον οργανισμό σου ενυδατωμένο. Το δέρμα σου θα αποκτήσει λάμψη, θα μειωθούν οι σκιές κάτω από τα μάτια και θα νιώθεις γεμάτη ενέργεια. Άσε στην άκρη τα ανθρακούχα ποτά και φρόντισε να έχεις πάντα στο γραφείο σου ένα μπουκάλι με γεμάτο νερό.

featured photo: Unsplash /Gregory Pappas