Είναι γεγονός πως το υγιεινό lifestyle βασίζεται κυρίως σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Όσο και να γυμνάζεσαι μέσα στη βδομάδα, δε θα μπορέσεις ποτέ να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος, αν δεν προσέχεις παράλληλα τι βάζεις στο πιάτο σου.

Έτσι, στα πλαίσια της νέας χρονιάς και της προσπάθειας για ένα πιο υγιεινό lifestyle, σου παραθέτουμε παρακάτω μερικές συμβουλές, για να οργανώσεις και να προετοιμάσεις την κουζίνα σου κατάλληλα, ώστε το 2021 να γίνει η πιο υγιεινή χρονιά της ζωής σου.

Καθάρισε τα ντουλάπια σου

Το πρώτο βήμα προς ένα υγιέστερο lifestyle αποτελεί το «ξεσκαρτάρισμα» στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Πέταξε όλα τα ληγμένα προϊόντα όπως και όσα είναι ανοιγμένα για καιρό. Αν έχεις φαγητά που ξέρεις ότι δε θα φας και δεν έχουν λήξει, μπορείς να τα πας σε μία τοπική Τράπεζα Τροφίμων.

Φτιάξε μια λίστα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Φτιάξε μια λίστα στην οποία θα συμπεριλάβεις προϊόντα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας σου.  Προσπάθησε να εντάξεις στη συλλογή τρόφιμα που είναι από τη μια θρεπτικά και από την άλλη εύκολα να ενταχθούν στα καθημερινά σου γεύματα. Τέτοια είναι για παράδειγμα τα όσπρια και τα αποξηραμένα φασόλια, η κινόα, η βρώμη, το μπαλσάμικο και το ταχίνι.

Μπορείς επίσης να αγοράσεις και υγιεινά λάδια όπως το παρθένο ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το λάδι καρυδιού. Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για μαγείρεμα, ενώ το ελαιόλαδο και το λάδι καρυδιού είναι ιδανικά για dressing στις σαλάτες.

Οργάνωσε την κουζίνα και το ψυγείο σου

Η οργάνωση της κουζίνας είναι πολύ σημαντική, για να μπορείς να διατηρείς μια καθαρή εικόνα των προϊόντων που έχεις, ειδικά αν είναι μικρός ο χώρος. Μόνο και μόνο η εικόνα μιας οργανωμένης και καθαρής κουζίνας επιδρά ευχάριστα στην ψυχολογία σου. Φύλαξε τα υγιεινά τρόφιμα και σνακ σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο σημείο και τα λιγότερο υγιεινά κάπου αλλού, έτσι ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να επιλέγεις τα υγιεινά έναντι των ανθυγιεινών.

Ακόμη, καθάρισε το ψυγείο σου και οργάνωσέ το σε τμήματα, έτσι ώστε να μπορείς πάντοτε να βλέπεις όσα έχεις μέσα και να ξέρεις πού είναι το καθετί. Μπορείς ακόμη να πλένεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου κατευθείαν μετά τα ψώνια, να κόβεις μερικά από αυτά σε κομμάτια και να τα φυλάς σε τάπερ. Με αυτόν τον τρόπο θα τα έχεις πάντα διαθέσιμα για ένα γρήγορο σνακ.

Κάνε την κουζίνα σου πιο βιώσιμη

  • Ξεκίνα την κομποστοποίηση: Αγόρασε έναν κάδο κομποστοποίησης για τα απορρίμματα της κουζίνας σου. Αυτό βοηθάει στη μείωση των σκουπιδιών και της ανάγκης για χημικά λιπάσματα.
  • Βιολογικά απορρυπαντικά: Αγόρασε βιολογικά απορρυπαντικά αντί αυτών με τοξικά χημικά.
  • Επένδυσε σε μη τοξικά οικιακά σκεύη: Αν έχει φθαρεί το παλιό αντικολλητικό σου τηγάνι, επένδυσε ή σε ένα νέο κεραμικό ή από χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο ατσάλι.
  • Αντικατάστησε τα αντικείμενα μίας χρήσης: Αποχαιρέτισε τις πλαστικές σακούλες και περιτυλίγματα όπως και τις χαρτοπετσέτες. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις για τις καθημερινές σου ανάγκες.
Kitchen Craft Ανοξείδωτος Κάδος Χάλυβα Κομποστοποίησης

Φυσικά δε μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου, αν δεν πίνεις αρκετό νερό. Ενυδατώσου σωστά, όπου και να βρίσκεσαι, έχοντας πάντοτε στην τσάντα σου ένα οικολογικό θερμός.

Θερμός Life Simple 0.5lt από οικολογικά υλικά