Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να είσαι λίγο στριμωγμένος οικονομικά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να περάσεις καλά στις διακοπές σου. Υπάρχουν τρόποι να περάσεις καλά και με τα λίγα.

Βρες τον κατάλληλο προορισμό για σένα.

Summer in Greece δεν θα πει μόνο Μύκονος και Σαντορίνη. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα νησιά και άλλοι τόσοι καλοκαιρινοί προορισμοί στους οποίους δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία. Ο παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσεις περισσότερο είναι η παρέα με την οποία θα περάσεις τις διακοπές σου.

Βρες ένα φθηνότερο κατάλυμα.

Καλώς ή κακώς ένα μεγάλο μέρος του budget των διακοπών επενδύεται στο ξενοδοχείο. Μήπως όμως η πισίνα, στην οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βουτήξεις ποτέ, ή το δωμάτιο με θέα στο Αιγαίο δεν είναι και τόσο απαραίτητα; Το πιθανότερο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και της νύχτας θα το περνάς έξω. Βρες λοιπόν ένα κατάλυμμα που ως επί το πλείστον τηρεί τους κανόνες υγιεινής κι ας μην έχει πολυτέλειες ή ιδιαίτερη διακόσμηση, γιατί στην ουσία ένα ντους και έναν ύπνο θα κάνεις εκεί.

Κοίτα τον κατάλογο πριν παραγγείλεις.

Είσαι σίγουρος πως θες να δώσεις 18 ευρώ για ένα ποτό επειδή το μαγαζί έχει ωραία θέα; Μήπως 30 ευρώ για μια σαλάτα είναι too much; Πρόσεξε που κάθεσαι για φαγητό και ποτό στις διακοπές σου, γιατί ίσως σε πιάσουν κορόιδο. Στην τελική παίρνεις μπύρες από το περίπτερο και αγναντεύεις τη θέα εκτός του καταστήματος.

Sunset bench