Πως να μην πονας φορωντας το τελειο ζευγαρι τακουνια Savoir Ville

Γυρνώντας το βράδυ του Σαββάτου σπίτι, έβγαλα τα τακούνια μου και ένιωσα ανακούφιση. Σα να μη θέλω να τα ξαναβάλω ποτέ. Την Κυριακή το πρωί, έπεσα πάνω σ’ ένα κείμενο της Independent και όλα άλλαξαν. Για τα παπούτσια μου και στη συνέχεια, τα πόδια μου.

Η Emma Supple σου δίνει μια φόρμουλα που μέσα από 3 απλά βήματα μπορείς να βρεις το ιδανικό ύψος σε ένα ζευγάρι τακούνια έτσι ώστε να μην σε αγχώνουν για το αν θα πονάνε ή όχι.

Σύμφωνα με την Emma, ο υπολογισμός γίνεται με βάση την ευλυγισία του αστραγάλου. “Αν ο τάλος γέρνει προς τα κάτω όταν σηκώνεις το πόδι σου σε ευθεία γραμμή τότε έχεις μεγάλη κινητικότητα και ευκολία στο να φορέσεις τακούνια.”

Όσο αυτό είναι καλά νέα για εκείνες που έχουν ευλίγιστο τάλο, οι υπόλοιπες γυναίκες μπορούν να φορέσουν και αυτές τα τακούνια που θέλουν.

Πως όμως υπολογίζεις το ύψος;

1) Βγάζεις τα παπούτσια σου, κάθεσαι και κρατάς το πόδι σου όρθιο σε ευθεία με το πέλμα σου χαλαρό. Αν το πόδι σου πέσει κάτω με μια κλίση προς τα δεξιά έχεις μικρή ευλυγισία και καλύτερα να φορέσεις φλατ. Ωστόσο, αν το πάνω μέρος του πέλματος ακολουθήσει το υπόλοιπο πόδι, τότε έχεις γεννηθεί με τακούνια.

2) Θα χρειαστείς μια φίλη. Για να βρεις το ιδανικό ύψος τακουνιού, βάλε κάποια φίλη σου να σου μετρήσει το τακούνι και να βάλει την μεζούρα σε ευθεία γραμμή στο πάτωμα. Ύστερα, βάλε ένα σημείο με μολύβι ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο.

3) Όταν η μεζούρα φτάσει σε αυτό το σημείο, θα είναι ακριβώς το ύψος που είναι ιδανικό για το πόδι σου.