Τα τελευταία χρόνια το εργασιακό περιβάλλον έχει αλλάξει. Και αυτό είναι γεγονός. Το Internet, οι σύγχρονες συνθήκες ζωής αλλά και η ανάγκη των νέων για να βάλουν τη δική τους πινελιά πάνω στα παλιά, έχουν μετατρέψει για πολλούς το σπίτι σε βασικό τόπο εργασίας. Μπορεί το κλασικό 8-ωρο να απαιτεί από τους υπαλλήλους να βρίσκονται στο γραφείο 9-5 αλλά πλέον, η δουλειά από το σπίτι μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Και το καλύτερο; Μπορείς να φοράς τις πιτζάμες σου.

Για πολλούς, παρόλα αυτά, η ικανότητα να δουλέψουν από το σπίτι είναι μια ευκαιρία για επιπλέον χαλάρωση αλλά και ταυτόχρονα μια μεγάλη παγίδα.

Επειδή, λοιπόν, πολλές φορές η ελευθερία που μας δίνεται δε γίνεται να χρησιμοποιηθεί σωστά, εμείς, σήμερα θα σου δώσουμε μερικά tips για να καταφέρεις να είσαι αποτελεσματική ή ακόμη και για να τελειώνεις με τις υποχρεώσεις σου νωρίτερα.

Πως να μείνεις συγκεντρωμένη όταν δουλεύεις από το σπίτι
domino.com

1. Δείξε ευγνωμοσύνη

Καλώς η κακώς κάθε εργασιακός χώρος είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο. Επειδή συνήθως το σπίτι το έχεις συνδυάσει με την ηρεμία και την ξεκούραση είναι αρκετά δύσκολο να συγκεντρωθείς και να καταφέρεις να βγάλεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου. Για αυτό το λόγο σου προτείνουμε να ξεκινάς τη μέρα σου και να σκέφτεσαι πόσο ευγνώμον είσαι για τη δουλειά που έχεις, για το σπίτι που μένεις αλλά και για το ότι δε χρειάζεται να βγάλεις τις πιτζάμες σου.

Πως να μείνεις συγκεντρωμένη όταν δουλεύεις από το σπίτι
www.instagram.com/kayleighlockhart/

2. Κάνε πρόγραμμα

Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν πρέπει να σε βγάζει εκτός προγράμματος. Ο χρόνος περνάει πάρα πολύ γρήγορα και για αυτό το λόγο οφείλεις να τον εκμεταλλευτείς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις αλλά και να ακολουθείς με συνέπεια ένα πρόγραμμα. Εάν αποφασίσεις πως θέλεις να δουλεύεις συνεχόμενα, πρέπει να το κάνεις. Αν πάλι αυτός ο τύπος εργασίας δε σου ταιριάζει και είσαι άτομο που αγαπάει τα διαλείμματα τότε φρόντιζε να τα εφαρμόζεις.

Δες ακόμη: Βρες την καριερα που σου ταιριαζει αναλογα με την προσωπικοτητα σου

3. Αφαίρεσε οτιδήποτε σε ενοχλεί

Ναι, μιλάμε για αυτό ακριβώς που κατάλαβες. Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσεις είναι να αφήσεις τον εαυτό σου εκτεθειμένο σε όλες αυτές τις πηγές που σου αποσπούν την προσοχή. Είτε αυτό λέγεται facebook είτε λέγεται Instagram πρέπει να το κρατήσεις μακριά. Κλείσε, λοιπόν, τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου και προσπάθησε να επικεντρωθείς σε ένα πράγμα τη φορά.

Πως να μείνεις συγκεντρωμένη όταν δουλεύεις από το σπίτι
www.baaam.se

4. Θέσε τα όριά σου 

Οι άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα το οποίο ονομάζεται φίλοι και συγγενείς. Έτσι, για εσένα που δουλεύεις από το σπίτι είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να εξηγήσεις στους οικείους σου πως δε μπορούν να σε ενοχλούν αλλά και να σε απασχολούν ανά πάσα στιγμή. Κάνε, λοιπόν, γνωστό στον περίγυρό σου το πρόγραμμά σου και έτσι θα αποφύγεις με τον πιο εύκολο τρόπο τις παρεξηγήσεις.