Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά μας είναι ο στατικός ηλεκτρισμός και το φριζάρισμα. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λύση για να το αποφύγεις μια για πάντα, αλλά υπάρχουν παράγοντες που μπορείς να ελέγξεις. Αυτά είναι τα tips για να πεις τέλος στο φριζάρισμα.

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν το οποίο ενυδατώνει

Είναι σημαντικό να διατηρείς τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σου εξισορροπημένα και τα μαλλιά σου ενυδατωμένα. Οπότε επίλεξε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς αναλόγως.

Ποτέ μην ξεχνάς το conditioner

Το conditioner είναι πολύ βασικό για να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα. Το σαμπουάν έχει διάφορα συστατικά που συμβάλλουν στο καθαρίσουν τα μαλλιά σου, που όμως προκαλούν ξηρότητα. Για να εξισορροπήσεις την κατάσταση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς και conditioner, το οποίο περιέχει συστατικά που διορθώνουν την ξηρότητα.

Χρησιμοποίησε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης τακτικά

Αν γενικά τα μαλλιά σου είναι ξερά ή ταλαιπωρημένα, μπορεί να παρατηρήσεις μεγάλες αλλαγές χρησιμοποιώντας τακτικά μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης.

Εφάρμοσε ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα όταν είσαι στο δρόμο

Χρησιμοποιώντας ένα leave-in μαλακτικό ή κάποιο έλαιο για τα μαλλιά όταν είσαι έξω, θα τα ενυδατώσεις και θα ελαττώσεις τον στατικό ηλεκτρισμό. Γιατί το αμυγδαλέλαιο είναι το πιο υποτιμημένο προϊόν για το φριζάρισμα;

Απόφυγε συστατικά που ξηραίνουν τα μαλλιά

Πολλά προϊόντα για τα μαλλιά περιέχουν sulfates και διάφορες μορφές αλκοόλ. Τα συστατικά αυτά παρότι καθαρίζουν τα μαλλιά, τα ξηραίνουν. Οπότε αν έχεις μαλλιά που είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα, απόφυγέ τα εντελώς.

Μη λούζεσαι συχνά

Αυτό το tip μάλλον δεν θα ταίριαζε σε γυναίκες που έχουν γενικά λιπαρά μαλλιά ή που αθλούνται συχνά, αλλά καλό είναι να μειώσεις για λίγο το λούσιμο. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυτό μπορείς να το εφαρμόσεις για να θεραπεύσεις τα μαλλιά σου.

Περιόρισε τα hairstyles που απαιτούν την έκθεση των μαλλιών σου σε θερμότητα

Η θερμότητα αφυδατώνει τα μαλλιά για αυτό και οι ειδικοί χρησιμοποιούν spray προστασίας από αυτή (heat protectors). Μην κάνεις styling στα μαλλιά σου όταν δε χρειάζεται. Έτσι θα είναι λαμπερά και ενυδατωμένα.

Κάνε ένα bun

Κάνε κοτσίδες στα μαλλιά σου ή πιάσε τα σε ένα bun. Έτσι θα έχεις ένα wavy-look χωρίς να χρειαστεί να εκθέσεις τα μαλλιά σου στη θερμότητα.

Πέταξε τις πλαστικές βούρτσες

Οι πλαστικές βούρτσες προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό. Αγόρασε μια ξύλινη βούρτσα ή χτένα με τρίχες αγριόχοιρου. Καλό είναι επίσης να αποφεύγεις και τις μεταλλικές, αυτές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ζημιά στο τριχωτό της κεφαλής.
featured image: Byrdie