Το να στριμώχνεσαι με τον συγκάτοικό σου για να φτάσετε στο ψυγείο ή να συζητάτε με το σύντροφό σου για το πού θα αποθηκεύσετε το μίξερ μπορεί να μην είναι ακριβώς οι εικόνες που έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι την ιδανική κουζίνα. Οι κουζίνες μαγειρικής ή galley kitchens, όπως τις ξέρουμε τόσο από τα εστιατόρια όσο και από τα πλοία, είναι διάσημες για τους στενούς διαδρόμους και, συχνά, την έλλειψη χώρου.

Αλλά εάν το σπίτι σου περιλαμβάνει μια τέτοια κουζίνα, μην ανησυχείς. Υπάρχουν αρκετοί εκπληκτικοί τρόποι για να την διαμορφώσεις που την καθιστούν εξίσου θεαματική με οποιονδήποτε άλλο χώρο μαγειρικής.

Εάν δεν είσαι εξοικειωμένη, η διάταξη μιας κουζίνας μαγειρικής συνήθως μοιάζει περισσότερο με διάδρομο. Οι περισσότερες κουζίνες αποτελούνται από δύο τοίχους που καλύπτουν ένα στενό διάδρομο που ρέει σε ξεχωριστό δωμάτιο και στις δύο πλευρές. Αυτές οι κουζίνες μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο επίπεδο με κομψά, εντυπωσιακά backsplashes και μοτίβα δαπέδου έως τον κατάλληλο φωτισμό και έξυπνες ιδέες αποθήκευσης.

Παρακάτω, θα δεις μια ποικιλία τέτοιων κουζινών που αποδεικνύουν ότι αυτές οι διατάξεις είναι πολύ πιο εύπλαστες και λειτουργικές από όσο νομίζεις!

Ιδιαίτερα δάπεδα

Πως να κάνεις τη μικρή κουζίνα σου πιο όμορφη και λειτουργική
apartmenttherapy.com Credit: Chinasa Cooper

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της παραπάνω κουζίνας είναι φυσικά το δάπεδο. Η επιλογή των λευκών ντουλαπιών βοηθά επίσης να δείχνει η κουζίνα που παραδοσιακά στερείται χώρου, πιο μεγάλη.

Η λειτουργικότητα συναντάει το boho στιλ

Πως να κάνεις τη μικρή κουζίνα σου πιο όμορφη και λειτουργική
apartmenttherapy.com Credit: Lula Poggi

Μεταλλικές συσκευές και συρτάρια συναντούν τα ιδιαίτερα μοτίβα στο πάτωμα και ξύλινες πινελιές σε αυτό το μοναδικό σπίτι στη Βαρκελώνη.

Έμφαση στο ξύλο

apartmenttherapy.com  Credit: Esteban Cortez

Τα ξύλινα ντουλάπια και η παλέτα χρωμάτων της δεκαετίας του ’70 καθιστούν αυτή την κουζίνα διασκεδαστική. Δείχνει επίσης πώς διαφορετικά αξεσουάρ μπορούν να μεταμορφώσουν άμεσα ένα χώρο. Τα πολύχρωμα gadgets κουζίνας και τα συλλεκτικά αντικείμενα δίνουν σε αυτόν τον χώρο μια πολύ διαφορετική αίσθηση σε σύγκριση με το αν αυτός ήταν ένας πιο μινιμαλιστικός χώρος.

Το τιρκουάζ είναι το χρώμα που χρειάζεσαι

apartmenttherapy.com Credit: Bethany Nauert

Τα φωτεινά, οριζόντια πλακάκια της γαλαζοπράσινης κουζίνας ενός μπανγκαλόου στην Καλιφόρνιας τραβούν σίγουρα τα βλέμματα. Επιμηκύνοντας ταυτόχρονα οπτικά την κουζίνα. Τα πλακάκια στο πάτωμα προσθέτουν μια ακόμη pop πινελιά που διατηρεί την κίνηση και την ενέργεια σε ένα στενό χώρο όπως αυτό.

Ντουλάπια – Βιτρίνες

Πως να κάνεις τη μικρή κουζίνα σου πιο όμορφη και λειτουργική
apartmenttherapy.com Credit: Bethany Nauert

Ενώ πολλές κουζίνες στοχεύουν στο να κρύψουν τις συσκευές, τα τρόφιμα και άλλα είδη κουζίνας, αυτό το σπίτι στο Upper West Side χρησιμοποιεί ντουλάπια με γυάλινες πόρτες για να επιδείξει τα εκπληκτικά σετ φλιτζανιών, πιάτων και σκευών. Εάν έχεις πράγματα που δεν σε πειράζει να φαίνονται, αυτή η επιλογή μπορεί να αυξήσει τον παράγοντα κομψότητας σε μικρούς χώρους.

featured photo: apartmenttherapy.com Credit: Chloe Berk